Connect with us

Revistateo.ro

Cum se prepară supa de castraveți și ce face pentru corpul tău

Naturiste

Cum se prepară supa de castraveți și ce face pentru corpul tău

Poate că sună ciudat, dar supa de castraveți este foarte bună la gust și excelentă pentru sănătate.

Supa de castraveți are un gust asemănător sosului tzatziki și este una din delicatesurile din sudul României.

Supa de castraveți are rol detoxifiant. O singură porție îți va pune organele în mișcare. Este recomandată în special pentru persoanele care doresc să slăbească ori să se mențină în formă.

Cum se prepară supa de castraveți

Ai nevoie de:
  • 750 mililitri de iaurt gras
  • 4 castraveți medii
  • 125 mililitri de apă plată
  • zeama de la o lămâie
  • 2 căței de usturoi
  • mărar, sare și piper după gust

Cum se prepară delicioasa supă de castraveți:

1. Pune iaurtul într-un vas și amestecă-l cu apa plata până se omogenizează compoziția.

2. Curăță castraveții de coajă după ce i-ai spălat bine. Trece-i apoi prin răzătoare și amestecă-i cu usturoiul tocat.

3. Poți adăuga dacă vrei ulei de măsline. Lasă la frigider supa după ce ai pus-o puțin la fiert. În momentul în care o pui pe aragaz, e bine să dai focul mic. În timpul fierberii se adaugă restul ingredientelor.

4. Supa se servește atât caldă cât și rece, însă în cea de-a doua variantă este mai bună pentru sănătate. E ca o licoare răcoritoare pe timpul verii care te va face să transpiri mai puțin și să nu fi moleșit din cauza caniculei.

CITEȘTE ȘI: Stropește roșiile și castraveții cu acest amestec. Rezultatul este incredibil

Dacă te numeri printre persoanele care cultivă roșii ș castraveți, atunci poți încerca acest amestec. Nu trebuie să fii un grădinar înnăscut pentru a cultiva legume și pentru a vea grijă de ele. Stropește roșiile și castraveții cu acest amestec, iar rezultatele vor fi uimitoare.

Stropește roșiile și castraveții cu acest amestec

Oricine își dorește să consume alimente sănătoase. Dacă și tu cultivi roșii și castraveți, atunci poți încerca acest amestec, care le va proteja de mană. Iată ce trebuie să faci.

Încălzește 4 litri de apă la o temperatură de cel mult 38 de grade. În apă adaugă 15 linguri de zahăr și 15 grame de drojdie uscată. Trebuie să știi că este important să prepari amestecul într-un recipient mai mare, care să cuprindă mai mult de 4 litri de apă. Asta pentru că în timp ce aceste ingrediente fermentează, volumul amestecului va crește. Este pisibil să crească de cel puțin două ori.

Este ideal să lași drojdia să fermenteze pentru 5-10 ore. Este bine, de asemenea, să amesteci din când în când. Poți pregăti amestecul dimineața, pentru a-l folosi seara.

După ce amestecul este gata, și după de l-ai lăsat câteva ore la fermentat, poți trece la etapa următoare. Pune 6 litri de apă într-o găleată, după care, peste aceasta, adaugă și cei 4 litri de apă în care ai pus zahărul și drojdia. După aceea, poți stropi legumele cu acest amestec. Poți stropi toate legumele, dar mai ales roșiile și castraveții.

În cazul castraveților, este bine să îi stropești o dată la 10-12 zile. Roșiile și alte legume ar trebui să fie stropite o dată la 15 zile. După aproximativ 5 sau 6 zile de la folosirea acestui amestec, rezultatele vor începe să apară. Frunzele legumelor vor începe să aibă o culoare verde accentuată. Vor fi mai sănătoase. În plus, plantele vor crește mai repede.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top