Connect with us

Revistateo.ro

Află ce se întâmplă dacă îți cureți des urechile. Ce spun specialiștii în legătură cu acest subiect și ce se întâmplă dacă vei face asta.

Sanatate

Ce se întâmplă dacă îți cureți des urechile

Potrivit medicilor, dacă îți cureți des urechile, ai putea avea anumite probleme. Iată ce spun specialiștii și care este motivul pentru care nu este bine să îți cureți des urechile.

Ce se întâmplă dacă îți cureți des urechile

Medicul Douglas Backous de la Institutul de Neuroştiinţă din Seattle, este de părere că persoanele care își curăță des urechile pot avea anumite probleme, iar unele destul de serioase.

Mai mult decât atât, medicul susține că nu ar trebui să ne curățăm niciodată urechile. Asta pentru că pot să apară infecții cutanate sau alte probleme.

În special persoanele care folosesc bețișoarele de urechi pot avea probleme. Asta pentru că pot distruge bariera naturală a urechii.

Ceara formată în interiorul urechii are rolul de a preveni apariția bacteriilor, dar și a ciupercilor. De aceea, dacă ceara de urechi este îndepărtată prea des, atunci se poate ajunge la îmbolnăvirea urechii, dar și a pavilionului acesteia.

CITEȘTE ȘI: Ce se intampla daca pui in ureche o bucatica de ceapa

CITEȘTE ȘI: Ce spune ceara din ureche despre sanatatea ta

Potrivit specialistului Douglas Backous de la Institutul de Neuroştiinţă din Seattle, bețișoarele de urechi nu curăță urechile așa cum se crede.

În realitate, acestea nu fac decât să îndese în ureche ceara acumulată. În timp se va forma un dop care care va împiedica oxigenarea urechii interne. Mai mult decât atât, cresc șansele de a avea prbleme cu auzul.

Potrivit lui Douglas Backous, nu este indicat să ne curățăm des urechile. Asta pentru că pot să apară unele probleme grave. Printre altele, auzul poate fi afectat.

Tocmai de aceea nu este recomandat să se folosească bețișoare de urechi. Asta pentru că ceara va fi îndesată în ureche, motiv pentru care se va forma în timp un dop de ceară ce nu va permite oxigenarea urechii. De asemenea, auzul va fi afectat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top