Connect with us

Revistateo.ro

Știai că cenușa din lemne poate fi folosită în grădină? Află cum trebuie să fie depozitată și cum se folosește pentru a fi eficientă.

Stil de viata

Cenușa din lemne, benefică pentru grădină și flori

Știai că poți folosi cenușa din lemne pentru flori sau în grădină? Cenușa este un îngrăsământ eficient și ieftin care îți poate fi de folos. Așa că, în timpul iernii, dacă folosești lemne pentru a încălzi casa, nu mai arunca cenușa. Asta pentru că vara o poți folosi în grădină. Iată cum te ajută.

Cenușa din lemne, benefică pentru grădină și flori

Înainte de toate, trebuie menționat faptul că trebuie să se folosească cenușă din lemne, nu din cărbuni. Cea din cărbuni nu are aceleași proprietăți și poate sufoca plantele. Pe de altă parte, cenușa din lemne conține fosfor, calciu și potasiu. Tocmai de aceea este benefică pentru plante.

Cenușa obținuă după arderea lemnelor face minuni pentru pomi, flori și legume. Pentru a o păstra de iarna până primăvara sau vara când o folosești, este indicat să o ții într-un recipient din mental. De asemenea, trebuie să fie depozitată într-un loc aerisit și uscat pentru a nu se acumula umezeala în recipient.

CITEȘTE ȘI: De ce e bine sa pui cuburi de gheata in ghiveciul cu flori

CITEȘTE ȘI: Ce se intampla daca pui scortisoara in vaza cu flori

Cenușa se pune la baza florilor sau a legumelor. Nu este nevoie decât de un strat subțire. După aceea, este important ca pământul să fie săpat și udat. Pentru că este alcalină, cenușa are rolul de a îmbunătăți proprietățile solului din grădină. În special dacă acesta este acid.

Este important de știut că cenușa nu trebuie pusă peste semințele care germinează. De asemenea, nu trebuie pusă la baza plantelor tinere. Cele mai potrivite momente sunt cele dinainte de a cultiva solul, sau când plantele sunt mature. Se pune numai la baza acestora.

Această cenușă poate fi pusă și în cuiburile de cartofi, dar și în locurile în care ai cultivat varză. Poate fi folosită și pentru căpșuni și zmeură. Are rolul de a ține departe melcii care se hrănesc cu fructe.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top