Connect with us

Revistateo.ro

Știai că pudra din coajă de ou aduce numeroase beneficii organismului? Află despre ce este vorba și cum o poți prepara și consuma.

Sanatate

Pudra din coajă de ou, beneficii nebănuite pentru organsim

Pudra din coajă de ou aduce multe beneficii organismului. Multe persoane aruncă acele coji, fără a ști cât de benefie sunt pentru organism. Iată despre ce este vorba.

Pudra din coajă de ou, beneficii nebănuite pentru organsim

Potrivit studiilor, în coaja de ou există mai multe substanțe nutritive. Tocmai din acest motiv este recomandat consumul acestor coji. Însă nu multe persoane cunosc aceste beneficii, motiv pentru care aleg să arunce cojile de ou. Spre exemplu, în coaja oului se găsește o cantitate importantă de calciu, care asigură sănătatea oaselor. Calciul are rolul de a preveni dezvoltarea osteoporozei, problemă pe care o au în general persoanele de vârsta a treia.

Însă beneficiile cojilor de ou nu se opresc aici. Substanțele nutritive care intră în compoziția lor au rolul de a trata durerile de stomac sau indigestia. Tocmai de aceea este indicat să se consume cât mai des acest aliment. Desigur, trebuie menționat faptul că acea coajă trebuie să fie transformată în pulbere. Nu se poate consuma altfel, deoarece este destul de dură.

CITEȘTE ȘI: Indulceste cafeaua plus alte 3 moduri in care poti folosi COJILE DE OUA

CITEȘTE ȘI: VIDEO: pune aluat intr-o COAJA DE OU. Efectul e FANTASTIC

Este ușor să transformi coaja de ou în pudră. Îniante de toate trebuie să pui la fiert acele coji de ouă timp de câteva minute. Astfel vor fi distruse bacteriile de pe suprafața lor. După aceea, trebuie să fie puse într-o tavă și lăsate la cuptor timp de 10 minute la 200 de grade. La final, pot fi transformate în pudră folosind o râșniță de cafea.

Pudra de ou se poate adăuga în diferite preparate. Fie că este vorba despre salate, paste, smoothie, pizza sau orice altceva.

Așadar, pudra din coajă de ou se obține ușor. Mai sus ai văzut cum trebuie să procedezi. Aduce numeroase beneficii organismului, motiv pentru care poate fi inclusă pudra aceasta în alimentație cât mai des.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top