Connect with us

Revistateo.ro

Albert Einstein a criticat sistemul de învățământ. Nu suntem roboti, nu e suficient ca cineva să toarne cunoștințe în capul nostru ca să ne putem considera învățați. Fiecare dintre noi funcționam diferit, deci învățăm în moduri diferite.

Stiri

6 deficențe grave ale sistemului de învățământ

Albert Einstein a criticat sistemul de învățământ. Nu suntem roboti, nu e suficient ca cineva să toarne cunoștințe în capul nostru ca să ne putem considera învățați. Fiecare dintre noi funcționam diferit, deci învățăm în moduri diferite. Sistemul de învățământ vine ca o matriță ce se vrea capabilă și eficientă. Iată cum aplicarea aceluiași sistem tuturor elevilor dă erori:

Gândire și disciplină impuse și neînțelese

Copiii sunt forțați pur și simplu să gândească și să fie cuminți. Să ia de bun tot ce li se spune fără să aibă dreptul de a vocifera. Inhibarea eu-ului interior aduce cu sine diminuarea creativității și a puterii de învățare. Copiii vorbesc, se mișcă și chiar merg la toaletă doar atunci când li se spune. Pe scurt învățământ egal dresare.

Se promovează ideea că banii înseamnă succes

Un salariu mare este tot ce trebuie! Sau…Nu. Provenind din familii cu situații financiare diferite, fiecare copil are propria lui idee despre ce înseamnă banii. Este greșit și ineficient să fie indusă „pofta” de bani copiilor. În plus prioritățile unui copil nu sunt clare. Orice om ar trebui să-și urmeze fericirea, chiar dacă aceasta nu înseamnă să aibă multi bani.

Citește și: Imagini cu cele mai neobisnuite scoli din lume

Diminuarea creativității

Imaginația unui copil este nelimitată. Se promovează ideea că o carieră în domeniile artistice este neprofitabilă. Dar de creativitate este nevoie chiar și în matematică!  Restricționarea manifestărilor artistice poate atrage după sine incertitudine și chiar depresii. Copiii nu mai știu pe ce să pună accentul și mai târziu, spre ce meserii să se orienteze.

Inducerea temii de eșec

Ce ar fi fost lumea dacă toți am fi trăit în teamă continuă? Greșelile sunt importante în viață. Un copil trebuie să găsească mereu energia pentru un nou început. Epuizând toată energia prin a evita eșecul, un copil poate să nu mai ajungă să-și atingă țelurile.

Joaca este exclusă

Un copil serios și rigid nu este copil. Joaca este o nevoie manifestată în aproape tot regnul animal și este vitală dezvoltării psihice sănătoase. Un copil relaxat, e un copil care și-a epuizat energia jucându-se. Un copil relaxat are sete de cunoaștere. De asemenea, copiii sunt forțați să vadă doar ziua de azi. Se folosește sistemul în care dacă un copil sacrifică totul azi, mâine va fi recompensat. Psihologic, acest lucru nu face decât să ducă la apariția multor stări confuzionale și alte afecțiuni emoționale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top