Connect with us

Revistateo.ro

Facem de multe ori greșeala să judecăm un om după situația lui financiară. Ba mai mult, asumăm implicit că a avut mereu o viață bună. Joanne Rowling

Inedit

Emoționant. Ce viață a avut înainte să publice Harry Potter

Facem de multe ori greșeala să judecăm un om după situația lui financiară. Ba mai mult, asumăm implicit că a avut mereu o viață bună. Joanne Rowling, autoarea celebrelor cărți Harry Potter, este un exemplu viu de rezistență și determinare. Deși este greu, ar trebui să încercăm măcar să învățăm din experiențele altora.

O viață. O aventură

La vârsta de 17 ani, aplicația Joannei la colegiu a fost respinsă. La 25 de ani, autoarea își pierdea mama, în urma unei boli. La 26, Joanne suferă un avort spontan urmând ca la 27 să se căsătorească. Nu a fost poate cea mai inspirată alegere, deoarece soțul ei avea să fie foarte violent. În ciuda acestul lucru, fetița ei, Jessica se năștea.

La vârsta de 28, divorțează și este diagnosticată cu depresie severă. Un an mai târziu, mamă singură fiind, trăiește doar din ajutoare sociale. La 30, a vrut să comită suicid dar nu a putut trece peste gândul că lasă în urmă un copil neajutorat.

Citește și: Cărțile creatoarei lui HARRY POTTER ajung pe micile ecrane

A fost un moment decisiv. A hotărât să își concentreze puterile spre ceea ce știa ca poate face mai bine. Pierderea mamei și goliciunea sufletească au ajutat-o să construiască universul cu detalii realiste, deși lumea lui Harry Potter este una magică.

Succesul

Joanne Katherine Rowling autoarea Harry Potter

Joanne Katherine Rowling autoarea Harry Potter

Ideea cea mare i-a venit în timpul unei călătorii cu trenul între Manchester și Londra în 1990. În 1995 manuscrisul pentru „Harry Potter și piatra filosofala” era gata dar nu a avut succes. Norocul avea să vină un an mai târziu când directorul unei edituri i-a cerut fiicei lui în vârstă de 18 ani să hotărască viitorul romanului. După ce fata a citit primul capitol, l-a cerut și pe al doilea și a fost foarte încântată de lectură. Asa se face că romanul a devenit cunoscut dar încă nu celebru.

În 1998, o editura americană câștiga licitația pentru drepturile de publicare pentru suma de 105 000 dolari. La auzul veștii, Joannei i-a stat inima în loc. a fost începutul celebrității.

Până în 2007 a continuat să scrie, an în care a terminat ultima carte din seria celor 7, „Harry Potter și talismanele morții”. A doborât recordul pentru cea mai rapid vândută carte.

De la a trăi din ajutor social la a fi multi milionară. De la depresie la a fi un om mai bun, pentru că ceea ce a avut de spus a fost ascultat. Viața vine cu multe neajunsuri, important e să continuăm să credem.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top