Connect with us

Revistateo.ro

capuse

Sanatate

Atenție când mergeți în parc! Număr record de căpușe și o nouă boală fatală transmisă de acestea!

Vara aceasta: mai multe capuse si o noua boala fatala transmisa de acestea. Oamenii de stiinta au doua vesti proaste despre capuse: prima – a aparut o boala noua, potential fatala, transmisa de capuse, numita Powassan, iar a doua – vara aceasta se pare ca se va inregistra un numar record de capuse.

„Bolile transmise de capuse sunt in crestere, iar preventia ar trebui sa ne preocupe pe toti, in special in timpul primaverii, verii si la inceputul toamnei, atunci cand capusele sunt active” a precizat Rebecca Eisen. Aceasta este cercetator in biologie in cadrul sectiei de bolile transmise de diversi vectori a U. S. Centers for Disease Control and Prevention – CDC (Centrelor pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din Statele Unite). Laura Goodman, cercetator asociat in medicina si diagnosticare in cadrul Universitatii Cornell, a fost de acord. „Va fi un sezon dificil”, a spus aceasta.

Citește și: Uită de căpușe! Alte 5 insecte pe care le ai chiar lângă tine și îți pot face rău

Care este noua boală periculoasă provocată de căpușe

In ultimii 10 ani, s-au raportat aproximativ 75 de cazuri de boala Powassan in Statele Unite. Cele mai multe cazuri s-au inregistrat in zona de nord-est si a Marilor Lacuri, potrivit CDC. Powassan este un virus care se poate transmite prin muscatura de capusa. Desi rara, boala Powassan s-a raspandit, e posibil ca anul acesta sa apara mai multe cazuri, a spus Goodman.

Printre semnele si simptomele bolii Powassan se numara febra, migrenele, varsaturile, stare de slabiciune, confuzia, convulsiile si pierderile de memorie. Pot aparea si leziuni cerebrale pe termen lung, potrivit CDC. In prezent, nu exista un anumit tratament pentru aceasta boala. Persoanele care sufera de o forma severa de Powassan, trebuie sa fie internati pentru a primi suport respirator, a li se administra fluide intravenoase sau medicamente pentru a reduce inflamarea creierului.

Daca apare inflamarea creierului (encefalita), rata mortalitatii este… CITEȘTE MAI DEPARTE AICI!

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top