Connect with us

Revistateo.ro

Depresia de vară este o problemă ce nu trebuie ignorată. Multe persoane suferă în tăcere, ceea ce duce la apariția unor probleme mai grave.

Sanatate

Depresia de vară, problema care nu trebuie ignorată de români

Pentru unele persoane, vara vine la pachet cu depresia. Iată care sunt motivele pentru care apare această problemă. Află ce este depresia de vară.

Depresia de vară, problema care nu trebuie ignorată de români

Potrivit specialiștilor, 70 – 80 % dintre persoanele care se confruntă cu această problemă sunt femei. Depresia de vară apare cel mai des în cazul celor care au vârsta de 30 de ani. Simptomele acestei despresii sunt următoarele: oboseala, iritabilitatea, tristețea, scăderea libidoului, letargia și tulburările de somn. De asemenea, depresia care apare în acest anotimp duce la scăderea poftei de mâncare.

Există momente în care te poți simți plictisită sau tristă. Totuși, dacă această stare persistă, dacă nimic nu te mai bucură, iar rutina a devenit pentru tine o povară, atunci este momentul să iei măsuri. Este posibil să fie vorba despre depresia de vară.

Este firesc să simți în unele momente că ai obosit, că ai nevoie de o pauză. Dar, dacă te simți obosită încă de la primele ore ale dimineații, dacă simți că nimic nu te bucură, atunci poate ar fi momentul să ceri părerea unui specialist. Depresia de vară este o problemă ce trebuie să fie luată în serios. Dacă, pe lângă asta, apar și alte simptome precum insomnia, lipsa poftei de mâncare, stima de sine scăzută, migrenele, atunci este un semn că trebuie să acționezi.

CITEȘTE ȘI: Cum scapi de depresie in 6 pasi

CITEȘTE ȘI: Rutină egal depresie egal boală. Ce e de făcut?

Încă nu s-a găsit o explicație clară pentru legătura dintre depresie și acest anotimp. O explicație ar putea fi legată de supraîncălzirea organismului, ceea ce duce la supraîncălzirea sistemului nervos. De asemenea, o altă explicație ar putea fi lumina în exces, care irită retina.

Specialiștii spun că în această peioadă a anului, oamenii au așteptări mai mari. Iar dacă lucrurile nu sunt așa cum își doresc, atunci s-ar putea ajunge cu ușurință la depresie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top