Connect with us

Revistateo.ro

Pentru a suporta mai ușor temperaturile ridicate, trebuie să acorzi atenție alimentației. Iată ce trebuie să mănânci pe timp de caniculă.

Sanatate

Ce trebuie să mănânci pe timp de caniculă pentru a evita problemele de sănătate

Vara, alimentația este foarte importantă. Când temperaturile cresc foarte mult, trebuie să fim atenți la ceea ce mâncăm. De asemenea, este important să se consume suficiente lichide, astfel încât corpul să se poată hidrata. Iată ce trebuie să mănânci pe timp de caniculă.

Ce trebuie să mănânci pe timp de caniculă pentru a evita problemele de sănătate

1. Castraveți. Aceștia au rolul de a hidrata organismul. De asemenea, reprezintă o sursă importantă de vitamina C. Din aceste motive, este bine să se consume atunci când temperaturile sunt foarte ridicate.

2. Pepene galben. Conține foarte multă apă, motiv pentru care este foarte important să se consume pe timp de cnaiculă. De asemena, este o sursă importantă de vitamine care aduc numeroase beneficii sănătății.

3. Spanac. Spanacul este o sursă importantă de magneziu și luteină. Ambele au rolul de a proteja pielea împotriva arsurilor solare.

4. Bananele. Sunt fructe tropicale care pot să reducă temperatura corpului. Deși nu sunt fructe zemoase, acestea sunt ideale în timpul zilelor caniculare.

5. Cireșele. Sunt fructe pe care nu trebuie să le eviți. Mai ales pentru că sunt fructe care se găsesc peste tot în acest sezon. În plus, conțin numeroase substanțe nutritive care aduc beneficii corpului.

CITEȘTE ȘI: Alimente care te protejeaza de canicula

CITEȘTE ȘI: Ce trebuie să faci pentru a te odihni în serile foarte călduroase

6. Dovlecei. Sunt alimente recomandate vara, când temperaturile sunt foarte ridicate. Conțin apă care ajută corpul să se hidrateze. De asemenea, conțin substanțe nutritive.

7. Condimentele picante. Acestea te vor ajuta să transpiri. Astfel, va fi eliminată apa în exces din organism. Dacă vei consuma astfel de condimente, pielea ta va putea respira și te vei simți mult mai bine pe timp de caniculă.

8. Pepenele roșu. Și pepenele roșu, ca pepenele galben, conține foarte multă apă. Acest fruct te va ajuta să te răcorești și să te simți mult mai bine în timpul verii.

9. Roșiile. Sunt o sursă importantă de potasiu și vitamina C. Este important de știut faptul că roșiile sunt o sursă importantă de licopen, substanță care are rolul de a proteja organismul de razele ultraviolete.

10. Smochinele. Sunt o sursă importantă de nutrienți și antioxidanți. Aceste substanțe au rolul de a ajuta corpul să funcționeze așa cum trebuie.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top