Connect with us

Revistateo.ro

Mesajul dureros al unei eleve pentru Klaus Iohannis. "Muncim ca slavii pe un salariu mizer, iar traiul este scump"

Stiri

Mihai Tudose este noul premier al României

Președintele României, Klaus Iohannis a chemat astăzi partidele politice pentru consultări cu privire la noul premier al României. Coliția majoritară în parlament, PSD-ALDE l-a propus pe Mihai Tudose în funcția de prim-ministru.

Decizia președintelui a fost anunțată într-o conferință de presă în 26 iunie, la ora 20:00.

Klaus Iohannis a anunțat decizia sa cu privire la noul premier

Actualizare 20:00 – Președintele României a anunțat decizia sa cu privire la noul premier. Mihai Tudose a fost acceptat de președintele României și va prelua functia de prim-ministru. Mihai Tudose a fost propus de PSD-ALDE.

Declarațiile președintelui

  • PSD-ALDE susțin că au în continuare o majoritate în parlament
  • Partidele din opoziție nu au avut propuneri concrete în funcția de prim-ministru
  • Criza politică prin care trecem dăunează grav României
  • Trebuie să avem foarte repede un nou guvern
  • Având în vedere toate acestea îș desemnez pe Mihai Tudose prim-ministru pentru a elabora cât mai rapid o agendă care să permită elaborarea procedurilor parlamentare cât mai curând.

Cele mai importante informații de pe acest subiect.

Update, ora 18.35: UDMR a ieșit de la consultări. Kelemen Hunor a afirmat că este dreptul majorității să propună premierul, precizând că este posibil ca UDMR să susțină o guvernare PSD-ALDE. Reprezentanții celorlalte minorități vor discuta cu președintele în cele ce urmează, scrie huff.ro.

Update, ora 17.48: PMP a ieșit de la consultările cu președinte, iar liderul partidului, Traian Băsescu, a anunțat că îl propune ca premier pe Siegfried Mureșan. Acesta are 35 de ani și este un europarlamentar al PMP, purtător de cuvânt al Partidului Popular European (PPE) din februarie 2015.

Siegfried Mureșsan a fost și consilier al președintelui Comisiei pentru afaceri europene a Parlamentului Germaniei, Gunther Krichbaum, funcție pe care a deținut-o timp de trei ani.

În 24 noiembrie 2016, Siegfried Mureșan este desemnat de Comisia pentru bugete a Parlamentului European raportor al Parlamentului pentru proiectul de buget al Uniunii Europene din anul 2018, devenind astfel primul român ales ca negociator-șef al Parlamentului European pentru bugetul anual al UE.

Aflați mai multe informații despre decizia lui Iohannis și viitorul premier al României pe huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top