Connect with us

Revistateo.ro

Dacă vei presăra sare în grădină, vei observa efectul benefic al acesteia asupra palntelor. Află cum trebuie să procedezi.

Stil de viata

Presară sare în grădină și vezi ce se întâmplă. Vei face mereu asta

Dacă vei presăra sare în grădină, vei observa că aceasta are un efect benefic asupra plantelor cultivate. Iată cum trebuie să procedezi pentru ca sarea să aibă efect.

Presară sare în grădină și vezi ce se întâmplă. Vei face mereu asta

Amestecă 200 de grame de sare cu 2 litri de apă. După aceea tot ce trebuie să faci este să stropești plantele bolnave cu acest amestec. Astfel, nu numai că vei trata plantele cu probleme, dar ai putea chiar să previi îmbolnăvirea plantei.

Sarea poate fi de ajutor și în cazul în care ai plantat sfeclă în grădină. Pentru a te asigura că sfecla va crește așa cum trebuie, trebuie să dizolvi 35-50 de grame de sare într-un litru de apă. După aceea, udă planta cu amestecul obținut. Este important să folosești această metodă chiar atunci când frunzele încep să crească. Această soluție trebuie să fie aplicată printre rândurile de sfeclă.

Poți folosi sarea și pentru a te asigura că ceapa nu va fi distrusă de insectele dăunătoare. Tot ce trebuie să faci este să presari sare în locul în care ai plantat ceapa. Este nevoie de un kilogram la 10 metri pătrați de pământ. După aceea vei uda solul.

CITEȘTE ȘI: Cum poti folosi otet in gradina

CITEȘTE ȘI: Cenușa din lemne, benefică pentru grădină și flori

Pentru a scăpa de insectele care distrug plantele, poți folosi boabe de muștar. Presară-le în locurile în care observi că aceste au apărut. În special la baza plantei.

Dacă ai plantat cartofi, atunci poți folosi o soluție făcută din usturoi pentru a te asigura că aceștia vor crește. Prepară o soluție folosind o jumătate de kilogram de usturoi zdrobit și cinci litri de apă. Înainte de a planta cartofii, pune-i în această soluție și lasă-i pentru câteva ore. Se pare că astfel cartofii vor crește mai mult și vor fi mai sănătoși.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top