Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Spectacol pe cer. Ultima oară s-a întâmplat asta în 1918

Pe 21 august 2017 va avea loc un fenomen extrem de important din punct de vedere astronomic. Pentru americani, acest lucru se petrece după mai bine de 99 de ani, din nou.

Spectacol pe cer, pe 21 august 2017

Statele Unite se pregătesc pentru prima eclipsă totală de Soare de după anul 1918. Va fi vizibilă de pe ambele coaste, atât cea vestică, cât și cea estică.

Evenimentul va putea fi urmărit nu doar din SUA, ci și de alte colțuri ale lumii. În celelalte zone planetare, eclipsa va fi vizibilă parțial.

Luni, 21 august 2017, Luna va trece între Soare și Pământ și va produce o umbră cu o lățime de 110 kilometri.

Se va deplasa din Oregon, NV SUA până în Carolina de Sud, pe cealaltă coastă a țării. Conform autorităților federale, eclipsa va dura două ore.

Americanii se vor afla într-un întuneric total vreme de două minute, anunță site-urile științifice de peste Ocean.

Astronomul Rick Fienberg (American Astronomical Society) susține că „să nu vezi niciodată o eclipsă completă de Soare e ca și cum ai trăi toată viața fără să te îndrăgostești de cineva”.

O eclipsă parțială va putea fi văzută de pe o bandă mult mai largă din penumbra Lunii, cuprinzând America de Nord, America Centrală, nordul Americii de Sud, Europa de Vest și Africa.

CITEȘTE ȘI: Ezoterism. Pământul se află în zona a 13-a cosmică. Ce înseamnă asta

CITEȘTE ȘI: Ce s-ar întâmpla dacă s-ar deschide o gaură neagră deasupra Pământului

În Europa, eclipsa va fi vizibilă în Europa de Nord-Vest în cursul serii sau la apusul Soarelui. Doar în Islanda, Scoția și în Irlanda eclipsa va putea fi văzută de la început până la sfârșit.

În restul Regatului Unit, în Norvegia, în Țările de Jos, în Belgia, în Franța, în Spania și în Portugalia, eclipsa va fi vizibilă doar înainte de apusul Soarelui.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top