Naturiste
Ce se întâmplă dacă pui bere la fiert cu zahăr. Unii o folosesc drept tratament pentru…
Deși mulți știu că berea este un produs alcoolic, această băutură figurează pe lista alimentelor, la fel ca vinul.
Bere cu zahăr, un remediu de zile mari
Berea are numeroase proprietăți pentru sănătate, mai ales dacă este consumată cu moderație. Berea conține vitamine și antioxidanți esențiali.
Berea pusă la fiert cu zahăr este (sirop de bere) este folosită de foarte mulți ca tratament pentru tusea fumătorului ori inclusiv pentru a depăși episoadele severe de răceală.
Pentru prepararea siropului de bere ai nevoie de doar două ingrediente. Îți trebuie 150 de grame de zahăr la jumătate de litru de bere blondă sau neagră, după preferințe.
Topește mai întâi zahărul într-o tigaie, separat, iar apoi amestecă-l cu berea pusă la fiert până capătă o nuanță închisă la culoare. Berea și zahărul se lasă la foc mediu timp de aproximativ 15-20 de minute.
Pune siropul obținut într-o sticlă de sticlă și lasă-l la rece. Licoarea se consumă în maximum 24 de ore, iar primele simptome de ameliorare se văd imediat.
Se ia o singură linguriță din acest sirop dimineața, înainte de micul dejun sau de cafea.
Berea este cunoscută ca protector al inimii. Persoanele care consumă cu moderație bere sunt mai puțin expuse riscului de a suferi de afecțiuni cardiovasculare.
Consumul responsabil de bere ajută la creșterea colesterolului bun din sânge, HDL.
Siliciul din orz pe care îl conține berea asigură buna funcționare a oaselor și previne boli precum Alzheimer.
CITEȘTE ȘI: De ce e bine să pui bere în apa de baie
CITEȘTE ȘI: Îți place berea? Uite ce trebuie să știi înainte de a o bea!
Totodată, berea conține fibre solubile, care sunt un scut împotriva unor afecțiuni precum diabetul zaharat de tip 2.
Berea curăță și rinichii, însă consumată în cantități uriașe provoacă probleme mari ficatului.
Mai mult, berea este considerată de mulți medici cel mai eficient remediu împotriva insomniei.