Sanatate
De ce e bine să consumi UN SINGUR OU dimineața, îmbibat în oțet. De ce boală te scutește acest truc
Știai că un singur ou fiert îți poate salva viața? Ouăle ajută la reglarea tensiunii arteriale. Consumul unui singur ou va regla nivelul de zahăr din sânge mai mult ca orice aliment.
Un singur ou îți poate salva viața
Excesul de zahăr din sânge poate duce la diabet. Diabetul apare atunci când pancreasul nu produce suficientă insulină.
Primele semne sunt urinarea în mod frecvent, vederea încețoșată și oboseala accentuată. Diabetul netratat poate duce inclusiv la orbire, la înmulțirea problemelor cardiovasculare și la disfuncții erectile, asta în cazul bărbaților.
Glicemia poate fi scăzută cu un singur ou plus cu puțin oțet. Oul fiert se consumă seara, înainte de culcare.
Decojește oul și înțeapă-l cu o furculiță în mai multe părți. După aceea, toarnă puțin oțet peste el și puțină apă caldă. Lasă oul peste noapte în recipient și consumă-l dimineața, imediat după ce te trezești. Acest truc poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge.
Ouăle conțin grăsimi sănătoase, proteine naturale esențiale reglării tensiunii arteriale. Consumarea ouălor oferă, pe lângă protecție împotriva anumitor afecțiuni, suficientă energie încât să îți începi ziua în forță.
Atenție! Acest truc nu este recomandat persoanelor care manifestă alergie la ouă!
Articole pe aceeasi tema: Tu știi ce mănânci? Care e diferența dintre ouăle albe și cele maronii. N-ai fi bănuit asta
Te-ai întrebat vreodată care e diferența dintre ouăle albe și cele maronii? Culoarea cojii oului dezvăluie ce conține acesta, susțin specialiștii.
Un cercetător de la Universitatea Cornell a analizat ani la rând acest lucru și a descoperit că unele ouă nu sunt întâmplător albe, iar altele mai închise ca nuanță. Vorbim, evident, de aspectul cojii.
Tro Bui, omul de știință care a făcut cercetarea împreună cu echipa sa de la Cornell University susține că ouăle maronii sunt mai sănătoase. Acestea, se pare, sunt mai bogate în acizi grași Omega-3.
Doctorul Tro Bui spune că ouăle albe sunt produse de găini albe, în timp ce cele maronii sunt făcute de găini brune sau roșcate. Tro spune că ouăle au această culoare identică cu zona din spatele urechii.
Continuând cercetarea, Tro Bui a observat că găinile mai tinere fac de regulă ouă cu coaja mai groasă, spre deosebire de cele mai bătrâne.
Găinile care depun ouă maronii sunt de obicei mai mari și ajung să cântărească foarte mult. Acestea costă și mai mult pe piață, tocmai datorită proteinelor și acizilor grași care există în compoziția albușului și gălbenușului.
Ca fapt divers, există și ouă albăstrui, însă această culoare nu este explicată deocamdată de nicio teorie științifică.
CITEȘTE ÎN CONTINUARE: Două rețete cu ouă
Ouă umplute cu ton
Daca doriti un aperitiv excelent pentru masa de Craciun (sarbatoare care are loc peste o luna), incercati reteta de oua umplute cu ton. Nu este o reteta dificila, este ieftina si potrivita pentru o masa festiva.
Majoritatea dintre noi pregatim oua umplute pentru masa de Craciun, aceasta reteta este una mai sanatoasa pentru ca nu folosim maioneza.
Aveti nevoie de:
10 oua
1 conserva de ton in suc propriu
2 fire de ceapa verde
2 castraveti murati mici
2 lingurite mustar
2 lingurite suc de lamaie
marar
patrunjel
sare, piper
Oua umplute cu ton
Mod de preparare:
Se fierb ouala astfel incat sa fie tari. Dupa ce se racesc se decojesc si se taie in doua. Se scoate galbenusul.
Ceapa verde si castravetii murati se taie marunt si se amesteca cu galbenusurile de ou, mararul si patrujelul. Adaugati sare si piper dupa gust.
Ingredientele se amesteca cu o furculita pana cand pasta devine fina.
Se aseaza ouale pe un platou si apoi se pune compozitia in fiecare dintre ele. Puteti puneti compozitia folosind o lingurita sau un posh pentru a avea forme interesante. Daca pasta obtinuta e prea groasa puteti sa adaugati doua lingurite de maioneza sau sa mai puenti pitinmustar.
Se decoreaza cu frunze de patrunjel sau marar. Puteti decora si cu gogosari murati pentru a da culoare aperitivului oua umplute cu ton.
Salată de ouă
Iti prezentam o reteta de salata de oua cu totul delicioasa. Salata de oua: Ingredientele necesare:
8 oua:
o ceapa;
3 linguri de maioneza;
2 linguri de mustar;
sare;
boia de ardei;
praf de usturoi din comert;
sare si piper dupa gust.
Cum se prepara:
1. Inainte de toate, pune la fiert ouale. Decojeste-le si pastreaza-le intr-un castron din plastic.
2. Combina ouale cu maioneza in castron dupa ce le toci. Adauga apoi mustarul dupa ce ai amestecat bine ouale tocate cu maioneza.
3. Toaca ceapa marunt si toarn-o peste amestecul de oua, maioneza si mustar. Dupa aceea, adauga si restul condimentelor.
4. Acopera salata de oua cu o bucata de staniol si pune-o apoi la frigider. E important de mentionat ca aceasta salata se serveste intotdeauna rece. Poti adauga putin otet balsamic pentru gust, insa ai grija sa nu exagerezi. E usor sa ruinezi tot ce ai facut pana acum.
5. Salata de oua poate fi servita impreuna cu salata verde sau felii de rosii. Poate fi consumata si cu cartofi frantuzesti sau cartofi pai. Acum ca e gata, nu ramane decat sa iti uram pofta buna!