Connect with us

Revistateo.ro

Cum poti scapa definitiv de diabetul de tip II. Secretele diabetului zaharat

Sanatate

Cum poti scapa definitiv de diabetul de tip II. Secretele diabetului zaharat

O buna dieta la pachet cu exercitii fizice care tin greutatea in echilibru, evitand excesele, ii poate scapa pe oameni de diabetul de tip II pentru totdeauna, scrie CNN.com.

Medicul Michelle Magee a declarat pentru CNN ca a vazut cazuri in care persoanele si-au inversat de-a dreptul starea de sanatate, recuperandu-se total.

Persoanele predispuse pentru a dezvolta diabet de tip II sunt cele care se confrunta cu kilogramele in plus. Din cauza excesului de zahar din sange, diabeticii recurg la tratamentul cu insulina, hormon produs in mod normal de pancreas cu rolul de a procesa zaharurile, dar care lipseste de la diabetici.

In momentul in care un diabetic consuma glucide in mod regulat, organismul este bagat in priza asa cum ai pune o masina de spalat la turatie maxima 24 din 24. Este evident ca la un moment dat, masina va face „Poc!”. Modul in care poti afla daca ai diabet de tip II este daca prezinti sensibilitate la insulina indusa in corp.

Medicii americani de la Diabet MedStar sustin insa ca se poate scapa de aceasta boala, printr-un tratament alternativ care va deveni un mod de viata: exercitii fizice in fiecare zi (45 de minute de mers pe jos sau 1 ora cu bicicleta). In cazul in care 45 de minute este mult pentru organism (tinand cont si de varsta sau alte afectiuni de care mai poate suferi cineva in paralel) atunci se poate opta pentru o plimbare de 30 de minute.

A doua regula a tratamentului celor de la Diabet MedStar este renuntatea la toate alimentele care contin zahar: zahar alb rafinat, fructoza, sirop de porumb, dextroza, faina alba, faina imbogatita etc.

Motivul pentru care majoritatea diabeticilor ajung sa se ingrase pana la obezitate este combinatia fatala dintre carbohidratii rafinati si adaosul de zahar. In cazul femeilor, grasimea se depune pe fese si solduri, iar la barbati, in general pe burta si intestin.

Consumul de alimente integral, cat mai putin procesate, si exercitiul fizic va scapa si de insulina dar si de kilogramele in plus, sustin medicii. Cu riscul de a repeta, este vorba despre urmarea acestui tip de viata pana la adanci batraneti, intrucat in momentul in care persoanele predispuse sau afectate de diabetul de tip II renunta la alimentele integrale neprocesate si sport, boala poate recidiva.

1 Comment

1 Comment

  1. Vera

    2014-08-20T00:08:25+03:00 at 2014-08-20T00:08:25+03:00

    Cumplita boala, n-are leac! Se mai numeste si „moartea lenta”…Jumatatea mea s-a prapadit si din cauza acestei boli. Stresul o amplifica mai mult decat alimentatia. Sa ne fereasca Dumnezeu de aceasta suferinta!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top