Connect with us

Revistateo.ro

Blog

Române, mai stinge un pic dorul de casă.

Mă întâlnesc, peste tot în lumea asta largă şi frumoasă, cu români. Frumoşi, fericiţi, realizaţi, împliniţi profesional, aparţinând, unii, familiilor mixte. Au ce şi-au dorit. Pe măsură ce vorbim, însă, toţi, dar toţi îmi spun acelaşi lucru: Îmi e dor de acasă. Acasă la noi. Mă iau ca pe un martor al inefabilului acestei realităţi: România minunată, cu ii înflorate şi dublu înţeles al vorbelor, de care ei, cei plecaţi de aici, nu mai au cum să se bucure în hohote. Numai noi ştim ce înseamnă „hohote“. Sau „bănănăit“. Şi tot aşa. Cuvintele noastre, micile bucurii ale fiecărei zile, dintotdeauna, de pe vremea când eram mici şi „crăcănaţi“. Cum spui în franceză „crăcănat“? Râzi numai când te gândeşti la asta.

Când eram eu mică, lucram la radio, cu bandă de magnetofon şi microfoane unidirecţionale. Am auzit de la un prieten, Rareş, că există telefon mobil. Era prin 1992, cred. M-am şocat! Cum adică, telefon mobil? Noi aveam pagere (nu toţi!) şi ni se părea miraculos, deja. S-a ajuns între timp, slavă Domnului, la o eră superbă, cea în care putem să ne privim ca pe cetăţeni ai lumii întregi. În orice moment, ne putem deplasa (şi nu e nevoie de partea fizică a metaforei) oriunde în univers. Oriunde în lume, vreau să spun.

Iată de ce vă scriu azi. Mă îndrept către românii care au plecat din ţara lor şi cărora le e dor. Alt cuvânt pur românesc, care nu poate fi nici măcar atins, ca emoţie, de niciun alt purtător de inteligenţă, în afară de cea neaoşă, carpatină. Cum am face să trăim în altă ţară, dar să ne rămânem aproape? Cum am putea să rămânem, în fiecare zi, pentru câteva ceasuri, măcar, purtători de ie şi de umor de-al lui Nea Mărin, de neînţeles de către alţii?

S-a inventat OWNZONES România. Minunată creaţie a minţii omului.

OWNZONES România este o aplicaţie mobilă care aduce canale TV, posturi de radio, filme şi publicaţii 100% romăneşti, în acelaşi loc.
Arhiva de filme se actualizează periodic, iar cea de publicaţii se updatează zilnic, săptămânal sau lunar, în funcţie de profilul publicaţiei.

Aplicaţia se adresează românilor care locuiesc în afara ţării şi care vor să menţină o legătură vie cu ceea ce se întâmplă acasă.

Descarcă aplicația şi testeaz-o gratuit, timp de o săptămână.

Aplicaţia OWNZONES România este diponibilă în iTunes, accesând următorul link: https://itunes.apple.com/us/app/ownzones-romania/id1188337184?mt=8&utm_source=blog&utm_medium=cpc&utm_campaign=_Teo_Spada

În Google Play poţi găsi aplicaţia chiar aici: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ownzones.romania&utm_source=blog&utm_medium=cpc&utm_campaign=_Teo_Spada

În momentul de față, echipa OWNZONES România lucrează şi la dezvoltarea aplicației pe Desktop, Android TV și Apple TV, ceea ce înseamnă că vor acoperi toate platformele şi conținutul va putea fi văzut pe orice device. De asemenea, este disponibilă şi funcţionalitatea Air Play şi Chromecast, așa că, dacă deții un Smart TV, te poţi uita la canalele TV preferate direct pe televizor.

Poți fi acasă, cu o apăsare de buton. Am povestit prietenilor mei din Anglia și sunt tare multumiți. Mâine dimineață le scriu celor de la Paris. Mulţumesc, Doamne, pentru prieteni, doar că sarmalele tot eu o să trebuiască să le duc! Bine că doar atât!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Blog

To Top