Sanatate
5 lucruri extraordinare pe care sigur nu le stiai depre pipotele de pui
Atunci cand gatim, oferim prioritate produselor ieftine si care arata bine. Însa uneori în randul produselor pe care le evitam pot fi gasite alimente foarte utile, asa cum ar fi de exemplu pipotele. Iată, așadar, de ce este bine pentru sanatate sa consumi pipotele de pui.
1. Sorbent natural
În medicina traditionala pipota ocupa un loc de cinste, pentru ca are proprietatea de a atrage în sine toxinele care cauzeaza intoxicatiile alimentare.
Adica, nu este doar un aliment, ci si un medicament, care spre deosebire de antibiotice nu omoara microflora stomacului si nu dauneaza sanatatii.
2. Stimuleaza cresterea la copii
Zincul este un element indispensabil pentru cresterea oaselor la copii, care poate fi gasit abil în pipote. Iata de ce acestea sunt recomandate pentru copii. În plus, zincul întareste unghiile si parul.
3. Întinereste pielea
Continutul ridicat de proteine contribuie la accelerarea metabolismului, lucru care previne îmbatranirea si aparitia tumorilor. În plus, seleniul din pipote este un element important pentru buna functionare a glandei tiroide si care mareste longevitatea. Consumand pipote vei putea ramane mult timp tanara si sanatoasa.
4. Contine multe vitamine
Pipotele contin vitamina B9, cupru, magneziu, fosfor, potasiu si mangan. Prin simplul consum al lor îti vei umple organismul cu vitamine si substante utile, lucru care va permite organismului tau sa functioneze perfect! În plus, fierul din acest produs va ajuta persoanele care sufera de anemie.
5. Leac pentru rinichi
Putin stiu asta, însa stratul de pe pipote, care de obicei este înlaturat si aruncat, constituie un remediu pentru eliminarea pietrelor la rinichi. Pentru aceasta acest strat se spala bine, se usuca si se consuma sub forma de praf.
Multi oameni nu stiu cum trebuie gatite corect pipotele. Daca pasarea este tanara – 40 de minute de fierbere sunt suficiente, iar daca este batrana – atunci va fi nevoie de 2 ore fierbere. Acest timp este necesar ca pipota sa-si piarda duritatea.