Connect with us

Revistateo.ro

George Enescu, in premiera la Londra

Inedit

George Enescu, in premiera la Londra

Opera lui George Enescu va fi ascultata pentru prima data de publicul londonez pe 7 februarie 2015, la Southbank Centre.

Simfonia a III-a va fi pusa pe scena de una dintre cele mai prestigioase orchestre de pe planeta, London Philarmonic Orchestra, sub dirijorul Vladimir Jurowski.

Jurowski este cunoscut pentru profesionalismul sau in muzica clasica, acesta colaborand de-a lungul timpului cu mai multe institutii muzicale celebre precum Royal Opera House Covent Garden, Teatro La Fenice di Venezia si Opéra Bastille de Paris. Acesta a dirijat pentru prima data in viata in 1999 la Metropolitan Opera din New York.

Intre 6 si 27 septembrie, anul acesta, la Bucuresti se va desfasura Festivalul International George Enescu, fiind singura competitie de muzica clasica din tara noastra. Cunoscutii interpreti Alexandru Tomescu, Elisabeth Leonskaja sau Remus Azoitei s-au remarcat in cadrul acestui festival.

Festivalul insa nu ne prezinta doar creatia lui Enescu in viziunea acestuia, avand in vedere timpurile precedente, ci incearca sa se apropie de cat mai multi tineri folosind noile tehnologii. Vara aceasta s-a lansat, in acest scop, „Enescu multimedia”, o serie de videoclipuri initiata pe canalul de YouTube a Festivalului.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top