Muraturi
Reteta DELICIOASA de muraturi asortate puse la borcan
Este sezonul in care toate gospodinele pregatesc legume pentru iarna. Iata reteta ideala de muraturi asortate puse la borcan! E cea mai ravnita printre gospodine si nu numai!
Ingrediente pentru muraturi asortate:
-
- gogonele
-
- telina
-
- morcovi
-
- conopida
-
- ardei coarna
-
- varza rosie
-
- ardei iuti
-
- hrean
-
- usturoi
-
- frunze de telina
-
- sare
-
- otet
Mod de preparare:
Se spala legumele. Morcovii se taie rondele, telina felii si conopida se desface in buchetele.
Se asaza toate legumele in borcane, intercaland si bucati de varza rosie, graunti de usturoi, hrean, ardei iuti si coarna, frunze de telina. Se face o saramura: la 10l de apa, se adauga 500g sare si 250 ml de otet.
Se pune apa la fiert, se adauga sarea si se fierbe 10 minute, apoi se ia de pe foc, se adauga otetul, se amesteca bine si se toarna fierbinte in borcane, peste legume.