Connect with us

Revistateo.ro

Alimentele care provoaca senzatia de foame

Sanatate

Alimentele care provoaca senzatia de foame

De multe ori ai senzatia ca desi ai mancat ceea ce ti-a placut, parca nu te-ai saturat si ai mai manca ceva, dar de data aceea, ceva mai consistent si cu adevarat hranitor. Nu este o senzatie gresita. Acesta este efectul alimentelor super-procesate: creeaza senzatia de foame si dependenta tocmai fata de alimentele periculoase care contin e-uri nesanatoase.

Asa zisele bauturi racoritoare carbogazoase dietetice. Si aceste sucuri contin indulcitori mascati pe eticheta sub diferite denumiri, iar principalul efect al indulcitorului este declansarea poftei continuue de mancare. Cercetatorul Sharon Fowler de la UT Health Science Center din San Diego, SUA, afirma ca indulcitorii artificiali „ar inhiba activitatea celulelor nervoase raspunzatoare de aparitia senzatiei de satietate.”

CITESTE SI:TOPUL ALIMENTELOR CARE NE PROVOACA DEPENDENTA
Siropul de porumb cu fructoza. Reclamele care spun ca alimentele ce contin acest tip de sirop ii pacaleste pe consumatori. Siropul de porumb creeaza dependenta deoarece incetineste secretia unui hormon al satietatii – leptina.

CITESTE SIALIMENTELE PE CARE TREBUIE SA LE CONSUMI PENTRU UN SOMN SANATOS

Batoanele de cereale energizante. Desi se prezinta pe eticheta cu o serie de nutrienti pentru sanatate, denumite adesea si batoane Fitness, acestea duc lipsa chiar de nutrienti. Daca urmati o dieta sau nu aveti alternativa la micul dejun pentru batoanele energizante, incercati un amestec de seminte cu fructe, miere de albine sau orice alte bunatati care nu sunt intens procesate.

Produsele de patiserie. Chiar daca te ademenesc cu zaharul pudra de pe foietajele cu diferite sortimente, acestea sunt sarace in nutrienti si fibre. Singurul efect pe care il au produsele de patiserie, este ca, odata consumate, creste nivelul de zahar din sange.

1 Comment

1 Comment

  1. George

    2014-08-21T22:57:36+03:00 at 2014-08-21T22:57:36+03:00

    Marea problema a societatii noastre moderne este o alimentatie ACIDA.
    Mediul nostru intern, este alcalin, iar majoritatea alimentelor si bauturilor sunt acide.
    Avem aprox. 100 bilioane de celule si TRIPLU de microorganisme.
    Constitutia noastra este 70% lichida, suntem un fel de „acvarii mobile” biologice, pestii, fiind celulele.

    Ce se intampla cu un acvariu daca nu se filtreaza apa bine si nu se oxigeneaza ?
    Se impute apa.
    Filtre : rinichi, ficat, plamani, piele, de regula cam infundate…
    Ce se intampla cu pestii dintr-un acvariu cu apa murdara ?
    Se imbolnavesc.
    Tot la fel se intampla si cu acvariul nostru biologic, pestii, care sunt celulele , incep sa stea cu ” burta in sus”, adica intra in faza de supravietuire, intr-un mediu acid, si asa iau forma si viata toate patologiile, putin cate putin.

    Nu stim sa ne spalam pe interior, asta este …suntem niste ” jegosi”, con perdon

    Deci un mediu acid, este terenul preferat ptr dezvoltarea de virusi, bacterii, si paraziti, si uite asa sistemul imunitar scapa de sub control proliferarea acestor microorganisme, multe din ele niste vampiri microscopici.

    Foitajele sunt excelente, doar ptr mugurii gustativi si destul de acide. Simti foame ptr ca nu te hranesc, sau poti simtii satietate ptr ca se digera greu.

    MARELE SECRET ESTE CUM SA TE ALCALINIZEZI .

    Asta poate cu alta ocazie . 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top