Connect with us

Revistateo.ro

Leon Dănăilă a vorbit despre misterele creierului uman.

Sanatate

Medicul Leon Dănăilă dezvăluie una dintre cele mai banale cauze ale cancerului. Toți românii sunt vizați

Academician Profesor Doctor Leon Dănăilă este supranumit geniul neurochirurgiei românești. Medicul este un izvor nesecat de sfaturi medicale. Într-un interviu acordat în urmă cu doar câteva zile, doctorul a vorbit despre cauzele banale ale cancerului.

Una dintre banalele cauze ale cancerului

„O boală este formată din 50% stare organică și 50% stare psihică. Uneori sistemul imunitar luptă și împotriva cancerului. S-au constatat cazuri. Este analizat sistemul umanitar și într-adevăr bolnavii optimiști au un sistem imunitar foarte bun, ei rezistă foarte mult la boală. Bolnavii pesimiști sau bolnavii care sunt depresivi se îmbolnăvesc foarte repede. Starea depresivă poate duce la cancer.

CITEȘTE ȘI: Doctorul Leon Danaila a povestit cum poate fi prevenit cancerul

Creierul este o mare necunoscută. Se spune că el cunoaște 50% din activitate cerebrală, dar din acești 50% cât cunoaștem 25% sunt lucruri care trebuie încă cercetate. creierul are 400 de miliarde de neuroni și fiecare neuron are 100-200 de microni, are până la 3000 de legături cu celelalte celule.”, a explicat prof, doctor Leon Dănăilă.

Factorii și alimentele care fac rău creierului

„Creierul este un organ care consumă foarte mult oxigen. Activitatea cerebrală este sub dependența glucidelor și a dulciurilor. Însă, trebuie moderate în funcție de maladiile individului. Activități nocive asupra creierului sunt toate dacă sunt consumate în cantități mari. Nu există ceva anume de care să spui: <domne, dacă mănânci asta o să te faci deștept sau te prostește>. ”, a mai spus medicul Dănăilă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top