Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

Un mare sfânt este pomenit azi de biserică. Ce nu au voie să facă femeile

Biserica Ortodoxă îl pomenește astăzi pe Sfântul Ioan Evanghelistul. Numele său în ebraică este Yohanan, un nume convențional ales pentru autorul Evangheliei după Ioan, de fapt, una și aceeași persoană cu apostolul Ioan.

Evanghelia lui Ioan a fost dezvoltată de un cerc sau o școală întemeiată de însuși apostolul Ioan spre sfârșitul secolului întâi, cel mai probabil în Efes.

În această zi, care nu este una de post (sărbătoarea este marcată cu cruce neagră în calendar) este bine să ne amintim de faptele de vitejie și smerenie ale apostolilor. Este ziua în care rugăciunile adresate apostolilor prind putere și pot face minuni, conform cărturarilor.

Pomenirea lui Ioan Evanghelistul ne aduce aminte că nimic nu se poate realiza fără Bunul Dumnezeu. Astăzi nu este bine să ne certăm cu nimeni. Mamele nu au voie să își supere copiii pentru că aceștia o pot lua la drum la fel ca în pilda fiului risipitor.

Ce nu au voie să facă femeile:

1. Se spune că blestemele pe care bătrânele de la țară le fac astăzi, sudalmele și înjurăturile se întorc împotriva copiilor și nepoților lor.

CITESTE SI: Rugaciune catre SFANTUL IOAN BOTEZATORUL

2. De asemenea, femeile nu au voie să își supere copiii sau bărbații căci s-ar putea să fie părăsite.

3. Tot astăzi femeile trebuie să arate înțelegere față de copiii răzvrătiți, să se roage pentru ei deoarece rugăciunile pentru familie capătă puteri miraculoase astăzi.

4. Se spune că femeile care nasc astăzi vor aduce pe lume adevărate genii, copii extrem de talentați și de cuviincioși.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top