Sanatate
Ce spun psihologii despre oamenii care plâng des
Când a fost ultima dată când ai plâns? În urmă cu o lună? Acum o săptămână? În fiecare zi? Plânsul nu este doar un lucru perfect sănătos, ci este și un semn de rezistență. Iată câteva explicații din partea specialiștilor, pentru care trebuie să te simți puternic, nu patetic, după plâns.
Scapi de stres
Un studiu din 1983 al Asociației Americane de Psihologie a arătat că majoritatea oamenilor se simt mai ușurați după plânsul care se datora stresului din relațiile interpersonale și gândurilor anxioase sau triste.
Plânsul este una dintre cele mai bune modalități de a canaliza și a filtra gândurile și evenimentele care ne provoacă îngrijorare sau durere. Imbogățirea emoțiilor prin reținerea lacrimilor poate duce la daune psihologice pe termen lung.
Când plângem, eliberăm tensiunea negativă care se dezvoltă din viața noastră de zi cu zi, permițându-ne să ne simțim mângâiați și reîncărcați, astfel încât să ne putem recupera după aceea. Lacrimile emoționale conțin, de asemenea, hormoni care scapă din corpul nostru și ne îmbunătățesc starea de spirit.
Profesorul Roger Baker de la Universitatea din Bournemouth a spus că plânsul este transformarea primejdiei în ceva tangibil, iar procesul în sine reduce senzația de traume.
Nu vă temeți de sentimentele voastre
Ființele umane plând din tot felul de motive; dezechilibrele hormonale, mânia, pierderea, singurătatea, stresul și scăderea zahărului din sânge sunt doar câteva dintre motivele pentru care plângem. Uneori este ceva care pare trivial ca un film trist sau un cântec nostalgic și de multe ori nici măcar nu știm cauza principală a motivului pentru care plângem.
Partea importantă este că recunoașteți emoțiile și vă confruntați cu ele.
Sentimentele de vinovăție, frica de pedeapsă sau de judecată și de îndoială de sine în toate formele sunt unele dintre obstacolele care îi fac pe oameni să plângă. Permițându-vă să renunțați la această îndoială de sine, de dragul propriei sănătăți mentale, este un semn de curaj și control.
Concluzie
Plânsul este unul dintre cele mai sănătoase mecanisme pe care le folosim pentru a face față emoțiilor noastre. Ea ne ridică starea de spirit pe termen lung, ameliorează stresul, construiește caracterul și fortifică relațiile. Deci, data viitoare când vă simțiți încărcați nu reprimați sentimentul. Lăsați aceste lacrimi să vă ajute să creșteți din punct de vedere social, mental și spiritual.