Connect with us

Revistateo.ro

Căderea părului poate fi rezolvată cu această plantă care nu lipsește din bucătărie.

Stil de viata

Te confrunți cu o cădere masivă a părului? Medicul Oana Spânu vorbește despre cauze și tratamente

Medicii dermatologi spun că este normal să pierdem zilnic între 50 și 200 de fire de păr. însă atunci când te confrunți cu o cădere masivă a părului, cauzele pot fi îngrijorătoare și ai nevoie de tratament.

Medicul dermatolog Oana Sârbu a vorbit despre cauze și tratamente împotriva căderii părului.

„Părul are o durată de viață determinată genetic, în primul rând. Apoi venim noi cu factorii favorizanți pentru creșterea sau căderea părului. Vorbim de o cădere a părului difuză sau localizată.

CITEȘTE ȘI: Rețetă naturistă de la dr. Virginia Faur. Cum se prepară antibioticul săracului

Difuză înseamnă o cădere la nivelul scalpului și, de obicei, cea mai frecventă formă de alopecie difuză este alopecia androgenică. Este valabilă și pentru bărbați și pentru femei.”

Există anumite perioade ale anului când părul cade mai mult?

„În anumite perioade din an, toamna și primăvara, putem vorbi de o cădere masivă a părului, care poate fi determinată de: condițiile de mediu, alimentație și modul în care ne îngrijim zilnic părul.”

Există medicamente care pot fi asociete cu căderea părului?

„Da, există medicamente și afecțiuni. De exemplu, apcienții cu acnee urmează tratamente cu vitamina A. Derivații de vitamina A în exces pot să conducă temporar la subțierea firului de păr. Însă este tranzitorie. odată cu întreruperea tratamentului, în următoarele 6 luni părul revine la forma inițială. Mai vorbim de antidepresive, de contraceptive orale, dacă nu sunt luate conform cu profilul hormonal al pacientei.

Atunci când observăm că această cădere devine masivă trebuie să mergem la medic. Numai un dermatolog, în funcție de analize, poate să ne îndrume către endocrinolog. El va observa dacă există o afecțiune a tiroidei, la femeie, ovarul polichistic.”

Tratamente

„Nu ar trebui să ne așteptăm la produsele cosmetice să ne ofere ceea ce poate să ofere un tratament medicamentos. Însă, aceste produse sunt alese corect pentru tipul de scalp, tipul de păr, și pot să realizeze o îngrijire zilnică.

Atunci când vorbim de o cădere vizibilă să apelăm la medic. ”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top