Connect with us

Revistateo.ro

De câtă apă are nevoie, de fapt, corpul tău? Mihaela Bilic demontează mitul celor 8 pahare de apă pe zi.

Stil de viata

De câtă apă are nevoie, de fapt, organismul tău în fiecare zi? Mihaela Bilic explică de ce nu e bine să te forțezi

Cu toții știm că în fiecare zi cantitatea de apă necesară organismului este de 2 litri. Nutriționistul Mihaela Bilic desființează acest mit și explică de câtă apă are nevoie, de fapt, organismul nostru.

De câtă apă are nevoie corpul în fiecare zi?

Nutriționistul Mihaela Bilic spune câtă apă ar trebui să bem.

CITEȘTE ȘI: Care este greutatea ideală în funcție de înălțime. Nutriționistul Mihaela Bilic a conceput un grafic pe care să-l urmezi

”Deși se spune că trebuie să bem zilnic minimum 2 litri de lichide, asta nu înseamnă că trebuie să ne forțăm să bem apă.

Bineînțeles că e bine să fii hidratat, să bei suficientă apă. Dar de aici până la a te forța zilnic să înghiți 2 litri de apă ca atare, chiar dacă nu simți nevoia, e un lucru greșit înțeles.

Sunt persoane cărora nu le e niciodată sete, care nu transpiră, al căror metabolism e „zgârcit” cu pierderea de lichide. Dacă o astfel de persoana se obligă să bea 2 litri de apă zilnic se va simți umflat, infiltrat, iar rinichii trebuie să facă un efort ca să elimine un exces de lichide pe care organismul nu l-a solicitat”, a explicat dr. Mihaela Bilic.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top