Connect with us

Revistateo.ro

Campania Ice Bucket Challenge, un FENOMEN PERICULOS

Sanatate

Campania Ice Bucket Challenge, un FENOMEN PERICULOS

„ALS Ice Bucket Challenge” este o campanie internationala de strangere de fonduri pentru persoanele afectate de scleroza multipla.

Banii stransi din donatii vor fi destinati cercetarii in domeniul afectiunilor cerebrale. Cei care doneaza bani alaturandu-se campaniei, trebuie sa isi toarne o galeata cu apa rece ca gheata in cap. La aceasta campanie au aderat pana acum numerosi faimosi internationali, si de curand, si romani.

Insa a-ti turna apa in cap nu este cel mai pozitiv lucru, sustine chiar un medic. Medicul neo-zeelandez Stephen Wealthall avertizeaza ca expunerea brusca a capului si a fetei la apa rece poate declansa „reflexul de scufundare”, si anume, se opreste respiratia. Medicul mai spune ca vorbim despre fatalitatea acestui gest nu doar in cazul persoanelor care au consumat alcool, si, din teribilism, face un dus rece de dragul unei campanii umanitare.

„ALS Ice Bucket Challenge”. „Aruncarea cu apa rece pe neasteptate pe cap este un pericol extrem. Exista posibilitatea ca unii oameni sa moara, chiar daca nu imediat. In cele mai multe cazuri, respiratia revine la normal dupa ce capul nu mai este acoperit de apa rece. Dar exista si posibilitatea sa se produca reflexul de scufundare, de protejare a cailor respiratorii si închidere a larigelui şi incetinirea ritmului cardiac. Afectati pot fi si cei care au probleme cardiace, existand posibilitatea unor atacuri de cord”, a declarat Stephen Wealthall pentru presa din Noua Zeelanda.

Nu departe de acest an, pe 7 iulie, un cetatean din Noua Zeelanda in varsta de 40 de ani a decedat tocmai in acest fel, turnandu-si apa cu gheata in cap. Barbatul consumase alcool inainte de acest gest fatal.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. limita puterii

    2014-09-03T20:23:33+03:00 at 2014-09-03T20:23:33+03:00

    realitatea a inceput o campanie de strangere de fonduri pentru donarea tratamentului pacientilor de SM (stiu ca nu-i SLA) din RO, pentru ca 500 dintre noi inca asteapta ca cei de pe lista sa moara (crunt, dar adevarat).
    am incercat sa aflu cum pot beneficia din campania lor, caci de peste un an astept, deja imi tarasc un picior si nu am implit inca 27 ani, dar nu am aflat nimic.
    la ssmr nu se stie nimic… isi fac doar publicitate pe sclerozatii de noi. oamenii care nu au tangenta cu SM vor considera ca ne-au ajutat si ca ce mai vrem tratament de la stat, dar noi paralizam incet si sigur. nu am de unde sa scot lunar o mie de euro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top