Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

Azi a ziua pisicilor negre. Ce trebuie să faci dacă o pisică neagră îți taie calea

Încă din cele mai vechi timpuri se credea că atunci când o pisică neagră îți taie calea, e semn rău. Pisicile pot întruchipa diferite zeități (mai ales în cultura egipteană) sau chiar zâne, în cea celtică.

Ziua pisicilor negre: Ce se întâmplă azi

Pelerinii religioși se fereau în trecut de pisicile negre. De fiecare dată când o pisică neagră le tăia calea, ceva rău se întâmpla: ba venea o furtună, ba erau atacați de păsări prădătoare sau lupi, ba li se terminau proviziile sau alimentele se stricau brusc.

În anul 1923, Papa Grigore al IX-lea al Bisericii Catolice Romane a luat măsuri cu referire al acest fenomen. El spunea că pisicile negre sunt întruparea Diavolului, iar oamenii trebuie să se închine lui Dumnezeu de fiecare dată când le întâlnesc în cale.

Există și alte credințe cu referire la aceste pisici. Se pare că pe data de 27 octombrie, conform tradiției celtice, ele sunt purtătoare de noroc.

CITEȘTE ȘI: Ce superstitii au vedetele. Andra “Incerc sa merg mai departe”

Ai visat o persoană care a murit? Iată ce spun superstițiile românești despre aceste vise

Persoanele cărora le ies în cale aceste feline în această zi au șansa de a începe ceva nou, ceva unic, de a o lua pe drumuri complet noi.

Se spune că dacă pisicile miaună insistent atunci când le dau târcoale oamenilor în această zi, vor avea parte de evenimente frumoase în viața lor.

Pisicile negre sunt asociate cu norocul și în situația în care pătrund în casă pe fereastră sau se furișează printre picioarele gospodinelor. Dacă un pui de pisică neagră miorlăie cu tristețe la fereastră, înseamnă că în acea familie e posibil să vină pe lume un membru nou. Așadar, sunt și cazuri în care pisicile negre sunt asociate cu fertilitatea la femei.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top