Connect with us

Revistateo.ro

Rețete și leacuri mănăstirești. Tratamente naturale pentru diverse boli

Stil de viata

Rețete și leacuri mănăstirești. Tratamente naturale pentru diverse boli

În trecut, bisericile și mănăstirile erau căutate nu doar pentru iertarea păcatelor și rugăciune. Mulți oameni căutau lăcașurile sfinte pentru rețetele miraculoase cunoscute de călugări și folosite pentru vindecarea diverselor boli.

Leacurile mănăstirești au fost păstrate cu sfințenie de cei care le cunoșteau, astfel că ele sunt folosite cu credință în vindecare și în ziua de astăzi.

Aceste rețete și metode de vindecare bazate pe ierburi de leac și rugăciune au fost transmise de la o generație la alta de vechii călugări.

De-a lungul secolelor, tincturile și licorile din plante folosite în medicina populară proveneau nu numai din experiența vracilor, ci și din mănăstiri.

Metode vechi de tratament, care astăzi ni se par ciudate

Aceste metode au rezistat cu succes cercetărilor moderne. Astfel, bacteriile conținute de o alifie călugărească, menită să vindece rănile, preparată din excremente de oaie, miere și mucegai acționează după o aplicare de câteva zile ca un antibiotic. În plus, călugării, ca niște medici moderni recomandau o alimentație bogată fiecărui bolnav în parte.

Tămăduitorii acelor vremuri considerau că vindecarea este mântuire. În fabricarea leacurilor, călugării foloseau în special plante tămăduitoare pomenite n Biblie. De exemplu, scorțișoara apare ca fiind unul dintre ingredientele ungerii sfinte. În zilele noastre este cunoscut deja faptul că uleiul esențial de scorțișoară este antidiareic, antimicrobian, imunostimulator și are efecte benefice în afecțiuni respiratorii.

CITEȘTE ȘI: Leacuri miraculoase din vremea lui Iisus

Uleiul de cedru este cunoscut pentru proprietățile sale antiseptice pentru căile respiratorii. Este expectorant, sedativ nervos și stimulent tonic.

O altă plantă folosită de călugări în rețetele miraculoase este isopul. Pomenit în „Psalmii lui David”, isopul este un remediu excelent în tratarea bolilor la plămâni. Panta este folosită în răceală, gripă, angină, răni, dermatite.

În cazul tuburărilor grastrice sau balonare este utilă tinctura de isop. Pentru arsuri la stomac și gaze intestinale se consumă 2,3 pahare pe zi de macerat, la rece, înainte de mesele principale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top