Instant
Amestec ieftin pentru călcâie crăpate. Natura ne salvează mereu!
Călcâie crăpate? Da, sunt deranjante la mers, dar ele nu reprezintă doar o problemă de estetică și de confort. Medicii explică principalele cauze pentru care pielea tălpii piciorului crapă. Cert este că nu e de neglijat! Ca bonus îți oferim și un remediu naturist care poate fi aplicat oricând.
De ce crapă pielea tălpii piciorului?
Cele mai frecvente cauze care duc la crăparea câlcâielor sunt statul prea mult în picioare, uscarea excesivă a pielii, supraponderabilitatea și încălțămintea neadecvată.
Pantofii incomozi, oricât ar fi ei de frumoși și femeile nu pot renunța la ei, îți pot deveni dușmani.
În primul rând, înainte să îți cumperi o pereche de pantofi, trebuie să te gândești să-ți fie comozoi, mai ales dacă trebuie să stai mult timp în picioare.
Sandalele și pantofii deschiși în spatele labei piciorului îi permit grăsimii călcâielor să se extindă în lateral. Astfel apare riscul crăpării pielii.
Există și câteva condiții medicale care se manifestă prin simptome precum crăparea călcâielor. Psoriazisul, eczemele, probleme cu tiorida și deficitul de vitamine, minerale și zinc își spun cuvântul și în acest mod.
Există câteva soluții ieftine, la îndemâna oricui pentru această problemă în primul rând de sănătate. Netratarea ei ori abordarea superficială pot duce la infecții serioase.
CITEȘTE ȘI: Tratament pentru calcaie crapate, cu ou si unt. Dupa prima utilizare, vei vedea schimbari uimitoare
Ce patesti daca renunti la pantofii cu toc
Tratament naturist pentru călcâie crăpate
Pentru a scăpa de pielea uscată ai nevoie de 4 linguri de bicarbonat de sodiu, 50 de mililitri de ulei de nucă de cocos (poți alege și apă de cocos), 3 litri de apă caldă și un obiect cu care să șlefuiești bine talpa crăpată (piatra ponce e cea mai bună variantă).
Amestecă aceste ingrediente cu apa caldă și ține-ți picioarele într-un lighean timp de 15 minute. Înainte să freci bine cu piatra ponce, șterge-ți picioarele cu un prosop moale.
S-ar putea să nu mai fie nevoie să șlefuiești tălpile crăpate. În multe cazuri, pielița se duce după ștergerea cu un prosop adecvat.
Cum sa-ti cureti calcaiele cu bicarbonat de sodiu
Călcâiele aspre şi crăpate constituie o problemă frecvent întâlnită.
Pentru multe persoane, aceasta reprezintă o problemă pur cosmetică, însă prin neglijarea ei se poate ajunge la lucruri mult mai grave. Prin adâncirea fisurilor, pielea începe să sângereze şi disconfortul se transformă în durere.
Simptomele călcâielor crăpate:- pielea călcâielor devine gălbuie sau se închide din ce în ce mai mult la culoare;- îngroşarea pielii pe marginile călcâielor;- durere în timp ce păşiţi;- pete roşiatice şi cu aspect solzos pe călcâie;- senzaţie de mâncărime;- sângerări;- piele aspră şi descuamată.
Aceste probleme se pot remedia in mod natural, foate ieftin si foarte usor folosind bicarbonatul de sodiu.
Citeste si: Ce se intampla daca te dai cu lamaie pe par. Uite efectele benefice pe care le are
Acest ingredient pe care il avem mai toti in bucatarie are proprietati antiseptice puternice, care trateaza infectiile picioarelor si reduce duritatea apei, creand un mediu perfect pentru inmuierea acestora.
Bicarbonatul de sodiu amelioreaza si chiar trateaza anumite probleme ale pielii. Il puteti folosi in mod regulat. Iata cum trebuie sa procedati:
Aveti nevoie de: 3 linguri bicarbonat de sodiu 4 litri de apa Se adauga bicarbonatul de sodiu in apa fierbinte pentru a se dizolva si se inmoaie picioarele in solutie timp de 20 de minute. Dupa aceea cand picioarele sunt inmuiate bine se exfoliaza cu o piatra ponce.
Se clatesc bine cu apa calduta si se sterg bine pana se usuca. Aplicati apoi o crema hranitoare, vaselina sau crema de picioare si incaltati sosete de bumbac. Este recomandat sa faceti acest procedeu inainte de culcare si sa dormiti cu sosetele peste noapte.
Veti observa primele efecte dupa primul tratament. Faceti asta timp de o saptamana apoi faceti pauza o zi si mai repetati inca o saptamana. Se repeta acest tratament de trei ori, iar picioarele vor arata fine si matasoase la atingere. Acesta este un articol pur informativ. Nu sunt destinate sa inlocuiasca sfatul medical profesional.
Sursa: Andrei Laslau