Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Vor să modifice termenul „femeie însărcinată”. Cum se vor numi femeile care aduc pe lume copii

Nu vă panicați! Deocamdată e vorba doar despre o inițiativă și nu e la noi. Chiar și așa, subiectul merită interes pentru că pe lume nu există doar România și mâine, poimâine, ne trezim și noi în afara unei astfel de polemici.

Vor să modifice termenul „femeie însărcinată”

Ca să înțelegem ce ni se întâmplă și de ce se produc anumite schimbări în societate, e bine să ne uităm puțin și la ce fac alții. Strict pentru a înțelege.

Marea Britanie se gândește la modul cel mai serios să modifice termenul de „femeie însărcinată” în ideea de a nu discrimina persoanele transgender. Noul termen ar putea fi „persoană însărcinată”.

Inițiativa nu aparține vreunui om care s-a plictisit teribil de tare și vrea să facă puțin show în presă, ci chiar guvernului din Regatul Unit.

În actualitate, textul „The International Covenant on Civil and Political Rights” semnat în anul 1976 de Națiunile Unite vorbește despre femei însărcinate, excluzând indirect varianta ca bărbații să își poată schimba sexul, deci negându-le acest drept, cu toate că legislațiile mai multor țări apără drepturile persoanelor trans.

CITEȘTE ȘI: Scrisoarea emotionanta a unei mame catre fiul transsexual

Povestea copiilor transsexuali – COMENTEAZA

Această controversă a apărut după mediatizarea cazului lui Hayden Cross, primul transsexual din lume care a adus pe lume un copil (biologic femeie, juridic și legal bărbat). Așadar, textul din „Gender recognition act” ar putea suferi cea mai importantă schimbare din istorie, notează revista Marie Claire.

„A fi transsexual nu este o boală și nu trebuie tratată ca pe o afecțiune”, susține Theresa May, premierul Marii Britanii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top