Connect with us

Revistateo.ro

Cartoful te scapa de stres! Ce contin cartofii si ce alte beneficii ne aduc acestia

Naturiste

Cartoful te scapa de stres! Ce contin cartofii si ce alte beneficii ne aduc acestia

Cartofii pot fi preparati in diferite feluri: fie ca sunt tocati, fierti intregi sau bagati la cuptor, acestia contin o serie de vitamine necesare organismului nostru.

Si ce te mai faci cand afli ca este indicat sa mananci cartofi cand tii o dieta? Si asta pentru ca nu ingrasa!

Un cartof cu coaja ne ofera 12% din fibrele necesare zilnic, care au rolil de a favoriza tranzitul intestinal. Un cartof contine doar 85 kcal/100g, foarte putin, motiv pentru care nu trebuie sa iti faci griji ca te vei ingrasa de la el. Painea, pateurile sau chiar orezul au de doua ori mai multe calorii decat are cartofii. Atentie, vorbim despre cartofi gatiti sanatos si nu cei incinsi in ulei (cartofii pai).

CITESTE SICE CONTIN PE BUNE CARTOFII DE LA MC

Vitamina B1 din cartofi transforma glucidele in energie jucand un rol important in transmisia nervoasa. Cartoful mai contine si alte vitamine: B2, B3, B6.

Cei care sunt anemici pot consuma cartofi pentru combaterea anemiei datorita aportului adus de fier (0,80 mg/100g). Cartoful este bogat in potasiu (21% din necesarul zilnic), fapt pentru care cartoful are proprietati diuretice. Magneziul este un mineral extrem de important deoarece actioneaza eficient impotriva stresului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top