Connect with us

Revistateo.ro

Cum te afecteaza alcoolul si nici nu iti imaginai

Stiri

Cum te afecteaza alcoolul si nici nu iti imaginai

Cum te afecteaza alcoolul. Nu este un pacat sa bei cate un pahar de ceva in momentele in care esti in oras cu prietenele sau te uiti la un film care nu merge fara un vin alb sau rosu. Insa efectele necunoscute ale consumului de alcool se simt abia adupa aceea.

1. Alcoolul iti afecteaza ADN-ul. Din cauza faptului ca celulele nervoase sunt supuse unui stres oxidativ, ADN-ul sufera modificar semnificative, arata un studiu al Universitatii Basce din Spania. Activitatea cerebrala este influentata chiar si daca ai consumat un simplu cocktail, cu un sfert de alcool, sau o bere in toiul verii, pe o terasa.

CITESTE SIPERICOLUL DIN BEREA CU AROME

2. Alcoolul dauneaza conditiei fizice. Bauturile alcoolice, indiferent despre care dintre ele vorbim, deshidrateaza puternic corpul. Primii muschi care devin mai flasci din cauza alcoolului sunt cei din zona coapselor si a gleznelor.

3. Atentie la organe! Putina lume stie ca organismul unei femei contine mai putina apa decat al unui barbat, fapt pentru care exista si mai putine enzime care sa descompuna alcoolul imediat, organele fiind expuse unor pericole pentru un timp indelungat. Acest lucru duce la aparitia depresiei, a anxietatii si deterioreaza memoria.

4. Alcoolul nu te lasa sa dormi. Contrar celor stiute de noi, dupa un pahar de vin, nu ne ia somnul, ci il alunga. Alcoolul se comporta ca o bariera, impiedicand organismul sa ajunga in faza de somn adanc, faza REM. La trezire, vei simti aceeasi oboseala ca dinainte de somn.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top