Connect with us

Revistateo.ro

Life

Rugăciunea către Sfinții Mihail și Gavriil care ne ferește de boli și necazuri

Pe 8 noiembrie, creștinii ortodocși îi sărbătoresc pe Sfinții Arhangheli Mihai și Gavriil. Săptămâna aceasta, până în seara zilei de 8 noiembrie, credincioșii spun o rugăciune puternică adresată îngerilor.

Rugăciunea către Sfinții Mihail și Gavriil care ne ferește de necazuri

„O, Sfintilor Arhangheli Mihaile si Gavriile, cei ce sunteti nebiruiti aparatori crestinilor, cu zidurile rugaciunilor voastre oprind toate loviturile vrajmasilor nostri nevazuti, dati-ne noua mana de ajutor ca sa ne ridicam din groapa patimilor.

Ca unii ce va indulciti neincetat de vederea fetei dumnezeiesti si pururea inconjurati pamantul, ca sa pliniti voile Stapanului, nu ne treceti cu vederea nici pe noi cei ce am alunecat prin pacat si cerem prin voi sa ni se dea mare mila, ca sa biruim toate necazurile acestei vieti.

Cei ce aduceti neincetat tamaia laudelor ingeresti Celui Ce este Mireasma Raiului faceti pomenire si de noi, cei ce nu mai avem indrazneala a ne ruga Ziditorului pentru multimea pacatelor noastre.

Ca cei ce stati inaintea Domnului, gata spre auzirea dumnezeiestilor cuvinte ale voii Sale, plecati urechea si auziti si suspinurile inimilor noastre, a celor ce suntem cuprinsi de legaturile durerii. Ca niste milostivi slujitori ai Celui Milostiv mijlociti pentru noi mantuirea sufletelor si impartasirea din izvorul dumnezeiestilor daruri.

Stingeti sagetile ispitelor celor pornite asupra noastra si sub acoperamantul pacii ne primiti pe noi, cei tulburati de viforul necazurilor.

Sub aripile rugaciunilor voastre ne ocrotiti pe noi, cei ce alergam la mijlocirea voastra si indreptati pasii gandurilor noastre pe caile intelepciunii, ca impreuna cu voi sa aducem Treimii Celei de viata Facatoare cantarea cea intreit sfanta ca pe o jertfa a nimicniciei noastre.

CITEȘTE ȘI: Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil – Ce sa NU faci pe 8 noiembrie

Mijlociti pentru noi adapare din izvoarele pocaintei si din raurile gandurilor smerite, ca trecand fara tulburare marea acestei vieti sa aducem Ziditorului lauda, iar voi multumirea cuvenita: Slava Ţie, Stapane Preasfinte, Cel Ce ne trimiti noua ocrotitori pe ingerii Tai, ca sa starpeasca neghinele patimilor si sa sadeasca in inimile noastre florile gandurilor luminate!

CITEȘTE ÎN CONTINUARE: Sfinții Mihail și Gavriil. Uite ce TREBUIE NEAPĂRAT SĂ FACI în această zi sfântă!

In fiecare an, pe 8 noiembrie, crestin ortodocsii ii cinstesc pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil. Uite ce trebuie sa faci in aceasta zi mare.

Sfintii Mihail si Gavriil, cei doi mari arhangheli purtatori de sabie, sunt considerati conducatorii cetelor ingeresti dar si caluzele sufletelor catre Rai.

Ei sunt vazuti drept pazitorii nostri inca de cand ne nastem si pana la moarte, astfel ca ziua de 8 noiembrie este cea in care cu totii trebuie sa aprindem cate o lumanare, pentru ca sufletul nostru sa fie calauzit spre Rai.

Un alt motiv pentru care toti crestinii otodocsi aprind o lumanare in aceasta zi sfanta este acela ca Sfintii Mihail si Gavril participa si la Judecata de Apoi a oamenilor trecuti la cele vesnice.

Totodata, in credinta populara se spune ca Sfantul Mihail este protectorul Lunii si al Soarelui si nu de putine ori se lupta cu diavolii care incearca sa fure corpurile ceresti, lupte semnalizate prin eclipse.

Sfintii Mihail si Gavril, cinstiti de otodocsi pe 8 noiembrie, sunt cei mai cunoscuti ingeri si sunt vazuti drept patronii spirituali ai Jandarmeriei Romane.

Pe de alta parte, in ziua de 8 noiembrie sunt interzise treburile casnice, iar cine nu se supune acestei reguli este sortit sa aiba un mare chin inaintea mortii.

Tot in credinta populara s-a infiripat ideea conform careia in stanga muribundului se afla diavolul, iar in dreapta Arhanghelul Mihail, care ii salveaza sufletul celui gata sa treaca la cele vesnice si ii taie capul divolului cu sabia sa. Din acest motiv, in camera unde a stat muribundul trebuie ca totul sa fie spalat si curatat.

Tot in aceasta zi sfanta cei care poarta numele de Mihail, Gavril, Mihai, Mihaela, Michi, Misa, Mihaita, Misu, Mihnea, Mihaila, Mihalache, Mihalcea, Mihu, Gabriel, Gabriela, Gabi, Gabita, Gavriil, Gavrila sau alte derivate isi celebreaza onomastica.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Life

To Top