Connect with us

Revistateo.ro

S-a născut cu o afecțiune rară a pielii. Cum arată astăzi „fata dalmațian”.

Inedit

Vă mai amințiți de „fata dalmațian”, care s-a născut cu o boala rară de piele? Cum arată tânăra astăzi, la 20 de ani

Când Ciera Swaringen s-a născut cu o boală rară de piele. Din cauza petelor, ea a primit numele de „fata dalmațian”. Acum, la vârsta de 20 de ani, ea a spus cum a reușit să se accepte.

Ciera Swaringen este din din Rockwell, Carolina de Nord, s-a născut cu semne pe piele, care s-au răspândit de la cap până la degetele de la picioare.

Situația rară a pielii afectează doar unul din 500 000 de persoane și acoperă 70% din corp -cu o mare întindere de la coapsele inferioare până la buric.

De când era copil, tânăra a trecut prin momente delicate și glume proaste pe seama aspectului ei, însă acum a crescut și a învățat să se iubească așa cum este.

„Băieții adolescenți sunt, de obicei, primii care comentează când mă văd. Ei spun lucruri de genul: arăți ca și cum ai fi murdară, ar trebui să te speli.

Dar sunt atât de mândră că sunt diferit și, la sfârșitul zilei, avem cu toții ceva în noi atât de neobișnuit, indiferent dacă este în interior sau în exterior. Toată lumea se naște să arătă diferită, iar noi trebuie să ne simțim toți frumoși în pielea noastră.”, spune tânăra.

Cum a reușit tânăra să accepte afecțiunea cu care s-a născut

La naștere, Ciera a fost diagnosticată cu Nevus congenital ganglionar, o afecțiune a pielii care provoacă semnele supradimensionate pe corp.

Tânăra, care a absolvit recent liceul, s-a străduit să depășească comentariile negative despre semnele ei de naștere.

„Într-o zi îmi amintesc că am fost în autobuzul școlii și am auzit un tânăr băiat râzând la mine și mi-a spus „un câine neclar. Asta mi-a bătut încrederea, m-au făcut să mă simt diferită față de ceilalți copii.

De-a lungul timpului am învățat să ignor comentariile negative și să-mi amintesc că majoritatea oamenilor privesc și spun lucruri crude pentru că nu sunt obișnuiți să vadă pe cineva cu afecțiunea mea.

Mă simt norocos că am crescut într-un mic oraș, pentru că majoritatea oamenilor din jurul meu știu despre semnele mele de naștere.

CITEȘTE ȘI: “Copilul-dalmatian”, 1 la 500.000. Povestea familiei Dworsky

Îmi amintesc când am început școala, mama mi-a spus că semnele mele de naștere sunt sărutări de la îngeri. Și tatăl meu este prima persoană care se ridică pentru a mă apăra dacă cineva spune ceva oribil pentru mine.”, spune ea.

Când ea a venit pe lume, afecțiunea rară i-a uimit și pe medici. După mai multe investigații, medicii au spus că semnele de pe piele nu prezintă risc pentru sănătate.

„Au fost momente în care ignoranța oamenilor a ajuns la ea, cu comentariile sau observațiile lor, dar totul a făcut-o mai puternică.

Ciera este o frumoasă tânără cu o personalitate extraordinară și nu puteam fi mai mândră de ea – este una dintre cele mai puternice persoane pe care le cunosc.”, spune mama fetei.

Cum arată „fata dalmațian” astăzi, la vârsta de 20 de ani

Pentru Ciera, eliminarea semnelor de nastere nu a fost niciodata o opțiune.

Doctorii i-au spus că operarea nu este posibilă, deoarece există prea multe semne de naștere, iar numărul acestora va crește pe tot parcursul vieții.

Sursa: mirror.co.uk

„Semnele mele din naștere sunt în continuă creștere și adesea apar altele noi, dar sper ca acest lucru va încetini în timp.”, spune Ciera.

Din cauza semnelor, ea trebuie să aibă mai multă grija la soare, deoarece are șanse mai mari de a dezvolta cancer de piele.

„Protecția solară este ca cel mai bun prieten al meu, trebuie să fiu extrem de atent să mă asigur că sunt protejat în zilele călduroase. Eu folosesc crema cu factor ridicat și nu-mi petrec prea mult timp la soare.

Încă mai port pantaloni scurți și tricouri atunci când e cald, dar trebuie să mă asigur că sunt în siguranță.”, spune tânăra.

La începutul acestui an, Ciera și-a ales afecțiunea de piele ca subiect pentru un proiect de liceu.

Cercetarea ei a condus-o să descopere grupuri online și o asociație care oferă sprijin persoanelor afectate de boli ale pielii.

„Descoperirea grupurilor pe Facebook m-a ajutat să-mi dau seama că nu sunt singura.”, spune Ciera.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top