Connect with us

Revistateo.ro

Cauzele nestiute ale dezechilibrului hormonal

Stiri

Cauzele nestiute ale dezechilibrului hormonal

Balanta dintre progesteron si estrogen indica starea hormonala a unei femei.

Desi estrogenul ar trebui sa fie predominant in prima jumatate a ciclului menstrual, nu se intampla tot timpul asa. Uneori progesteronul domina prima jumatate si estrogenul a doua.

Nivelul scazut de progesteron cauzeaza dezechilibrul hormonal la femei, estrogenul fiind predominant. Cauzele acestui fapt sunt multiple: utilizarea medicamentelor nerecomandate, expunerea la otravurile din mediul inconjurator, consumul prea mare de alimente de tipul mezelurilor animale pompate cu estrogen, folosirea cosmeticelor neindicate si stresul.

CITESTE SICAUZELE INFERTILITATII LA FEMEI

Acest dezechilibru hormonal te pregateste pentru o serie de alte afectiuni, chiar daca la prima vedere ai senzatia ca este ceva trecator. Persoanele cu dezechilibru hormonal risca sa faca depresie, se expun la hipertensiune arteriala, artrita si chiar cancer de san.

Exista insa solutii pentru echilibrarea cantitatii de estrogen si progesteron. In primul rand, mancati cel putin trei mese pe zi care sa includa legume si fructe proaspete. Evitati sub orice forma carbohidratii si nu faceti prostia de a nu manca la pranz pentru a va mentine silueta: corpul dumneavoastra are de suferit. Consumati cerealele integrale cu moderatie si nu uitati de portia zilnica de proteine. De asemenea, protejati-va corpul de antioxidanti.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top