Connect with us

Revistateo.ro

Cu acest test și vei afla dacă inima ta este sănătoasă sau nu.

Sanatate

Celebrul Dr. Oz, testul care îți arată dacă inima ta este sănătoasă sau nu. Durează un minut

Dr. Oz dezvăluie câteva teste care se fac într-un minut, dar care îţi pot da multe informații despre sănătatea ta. Dacă rezultatele nu te mulțumesc, cere părerea unui specialist.

Testul degetelor de la picioare

Oferă informații despre sănătatea coloanei vertebrale, dar şi a inimii. Stai în fund cu picioarele întinse şi încearcă să prinzi degetele de la picioare cu mâinile.

Dacă spatele nu-ţi permite să faci acest lucru înseamnă că este extrem de lipsit de flexibilitate. Specialistul recomandă să ai grijă de inima ta, deoarece acest test are legătură cu un risc crescut de a face atac de inimă.

Sfat: Rezolva problema făcând zilnic exerciţii de întindere pentru a-ţi îmbunătăţi flexibilitatea.

CITEȘTE ȘI: 3 moduri ieftine de albire a dinților, propuse de Dr.Oz

Testul palmei

Făcându-l, îți dai seama dacă suferi sau nu de anemie, afirmă Dr. Oz. Trebuie să-ţi priveşti cu atenţie palma pentru a vedea ce culoare au liniile care o traversează.

Dacă sunt mai închise la culoare decât restul palmei nu ai anemică. Însă, dacă sunt de aceeaşi culoare ca restul palmei este posibil să suferi de anemie severă.

Recomandare: consult medical.

Testul pentru sinusuri

Dr.Oz spune că trebuie să apeşi sinusurile. Dacă resimţi o durere intensă este posibil să ai o infecţie.

Doctorul recomandă aplicarea unei comprese calde în zona sinusurilor şi irigaţii cu soluţie salină.

Testul picioarelor umflate

Dacă ai această problemă, apasă cu degetul timp de câteva secunde undeva la glezna piciorului.

Verifică dacă rămâne o adâncitură, deoarece în acest caz poate să fie o problemă legată de vene, ficat sau rinichi. Mergi la un control pentru a stabili împreună cu medicul cauza, deoarece este posibil să fie şi de la statul mult timp în picioare.

În acest caz medicul îţi poate recomanda să porţi ciorapi medicinali cu compresie pentru a scăpa de problemă.

Sursa: andreilaslau.ro

Articole pe aceeași temă: Cele mai bune alimente pentru ficat recomandate de Dr. Oz

Nu doar persoanele care consumă foarte mult alcool au probleme cu ficatul. Potrivit celebrului Dr. Oz, zahărul, amidonul și carbohidrații rafinați se numără printre cele mai păcătoase alimente care pot să afecteze funcțiile ficatului.

Cele mai bune alimente pentru ficat

Ca să contracarezi aceste efecte, specialistul recomandă să reduci consumul acestor alimente și să te asiguri că ai inclus în meniul tău cele mai bune alimente pentru ficat:

1. Legumele cu frunze verzi

Potrivit specialistului un prim pas pe care trebuie sa-l faci pentru a avea grija de sanatatea ficatului tau este acela de a elimina din dieta ta siropul de porumb pe care il gasim in majoritatea dulciurilor din comert.

Pe langa acest pas important trebuie sa te asiguri ca incluzi in alimentatia ta varza kale, spanacul, broccoli, varza alba si rosie, varza de Bruxelles, rucola si ridichile. Aceste alimente cresc cantitatea de glucozinolati, substante care au un rol detoxifiant si vindecator asupra ficatului. Consuma zilnic unele dintre aceste alimente!

2. Usutoriul și ceapa

Sunt doua ingrediente care nu trebuie sa-ti lipseasca din meniu, chiar daca le consumi in cantitati mici. Ele contin anumite substante care ajuta la detoxifierea ficatului. Include macar cateva feliute de ceapa la salatele pe care le consumi zilnic.

Pe langa beneficiile pe care le aduc pentru ficat, aceste doua ingrediente s-au dovedit a avea si proprietati anticancerigene.

Nu trebuie sa le consumi in cantitati mari pentru a beneficia de efectele lor protectoare, ci sa te asiguri ca le folosesti in salatele si mancarurile pe care le faci, de preferat in stare cruda.

3. Turmericul

Curcuma din continutul acestui aliment-minune are proprietati antiinflamatoare, antioxidante, efecte deosebit de importante pentru sanatatea ficatului.

Datorita acestor beneficii, turmericul este considerat unul dintre alimentele cu rol vindecator asupra ficatului. Foloseste pulberea de turmeric in ceaiuri, dressing-uri pentru salate, in smoothie-uri, tocanite si ciorbe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top