Connect with us

Revistateo.ro

Ce inteligenta! Cum i-a pacalit o ursoaica panda pe oameni pentru a primi mancare

Stiri

Ce inteligenta! Cum i-a pacalit o ursoaica panda pe oameni pentru a primi mancare

Nu doar cainii si delfinii sunt animale extrem de inteligente! O ursoaica de la un centru de reproducere din China i-a pacalit pe ingrijitori ca este gravida si asta pentru a primi mai multa hrana, sustin expertii.

Ai Hin este o ursoaica de sase ani care a ajuns pe prima pagina in presa chinezeasca. Aceasta era internata la un centru de reproducere din Chengdu (sud-vestul statului chinez) unde timp de o luna a simulat o sarcina pentru a primi atentie si hrana, spun medicii care i-au facut analize detaliate. Reproducerea ursilor panda este un subiect sensibil in China, mai ales in conditii de captivitate. Femelele panda sunt insa extrem de respectate si li se ofera spatiu mai mare decat restului ursilor, aer conditionat si ingrijire 24/24.

„Primesc portii suplimentare de hrana, constand in briose, fructe si bambus. Astfel, unele exemplare foarte inteligente se folosesc uneori de aceasta situatie in avantajul lor”, a explicat Wu Kongju, unul dintre specialistii centrului din Chengdu.

Ursii panda traiesc in sud-vestul Chinei si exista un mare semn de intrebare legat de extinctia acestora. In prezent, in China sunt doar 1.600 de exemplare de panda care se afla in libertate prin padurile exotice chinezesti. Iogo, specie din care face parte si femela de la centrul de reproducere, este o specie amenintata cu disparitia, din cauza restrangerii habitatului.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top