Stiri
Budinca cu dovlecei
O reteta gustoasa si hranitoare pentru intreaga familie: budinca cu dovlecei este buna de consumat in loc de cina sau atunci cand poftiti la o reteta buna din legume si nu stiti cum sa o preparati.
Ingrediente
– 4 dovlecei mici
– brinza telemea
– 3 oua
– iaurt
– cascaval
– sunca de Praga (nu-i obligatoriu)
– ulei de masline
– sare, piper
INCEARCA SI BORSUL ARDELENESC
Mod de preparare
Dovleceii se razuie de coaja (nu este obligatoriu). Se taie felii de cca 8 mm grosime si se aseaza in straturi intr-o craticioara, cu sare si un fir de ulei de masline intre straturi. Se baga cratita la cuptor pentru vreo 15 minute, fara a adauga apa, pentru ca dovleceii isi lasa foarte multa zeama (uneori chiar prea multa si trebuie scursa).
Ouale + iaurtul, brinza telemea si cascavalul rase, sunca taiata patratele. Cind dovleceii sint inmuiati, se scot pe o farfurie, apoi, in aceeasi cratita se pun straturi – incepind de la fund: doveleci, brinza, sunca, dovlecei, brinza, sunca – pina se termina toate.
Este bine ca stratul de sus sa fie de dovlecei. Se rastoarna deasupra ouale batute/mixate cu iaurt si se presara cascavalul ras. Se baga la cuptor, foc mediu, pret de vreo 25-30 minute.
Optional va puteti juca si cu alte legume in straturi.