Stiri
Atentie, viitoare mamici! Antidepresivele cresc riscul de ADHD la copii!
Antidepresivele cresc riscul de ADHD la copii! Mamicile care iau antidepresive in timpul sarcinii isi pun copiii in pericol: acestia pot dezvolta ADHD, sindromul deficitului de atentie.
Cei care sufera de ADHD nu se pot concentra atent atunci cand au de indeplinit o sarcina complexa. De aceasta tulburare sufera intre 3 si 5% dintre copii de varsta scolara, doar in Franta. Studiul care a descoperit legatura dintre antidepresive si riscul de dezvoltare a acestei tulburari, a fost realizat de expertii de la Massachusetts General Hospital. Medicii sustin ca exista un risc foarte mare de expunere la ADHD mai ales daca mamicile consuma antidepresive in primul trimestru al sarcinii.
Studiul a fost realizat pe 2.243 de copii cu ADHD din nord-estul SUA. Scopul initial al studiului era sa se descopere legatura dintre antidepresive si bolnavii de autism, cercetarea fiind aplicata si pe 1.377 copii suferinzi de autism.
ADHD este o tulburare care presupune un dezechilibru in chimia si anatomia creierului, cu o importanta determinare genetica, dar care poate fi influentata educational, caracterizata printr-un nivel de dezvoltare necorespunzator varstei in ceea ce priveste atentia (concentrare, distractibilitate), activitatea motorie si impulsivitatea, simptome care pot sa apara in orice combinatie, la scoala, acasa si in alte situatii sociale.