Connect with us

Revistateo.ro

Floricelele pentru microunde sunt toxice

Stiri

Floricelele pentru microunde sunt toxice

Floricelele pentru microunde sunt toxice. Stiati ca popcornul provoaca distrugerea plamanilor si ca exista deja o boala care se numeste chiar „popcorn pulmonar”?

Din cauza aromei de unt din popcornul pentru microunde, care contin chimicale pe care le puteti gasi si in unt, plamanii pot fi distrusi.

Produsul chimic care se gaseste in popcorn si in unt se numeste diacetil si poate provoca o boala fatala numita bronsiolita obliteranta. Aceasta substanta toxica ii afecteaza cu preponderenta pe cei care lucreaza in fabricile de popcorn. Autoritatile sanitare de pe tot globul recunosc aceasta problema deja de zece zile, sustinand ca singurii expusi la aceasta problema sunt muncitorii din fabricile de popcorn, care se expun unor concentratii prea mari la diacetil.

Insa, nu doar pe muncitori ii afecteaza toxicitatea popcornului, ci si pe consumatori. In anul 2007, o persoana care consumase doua pungi de popcorn la cuptorul cu microunde pe zi a fost depistata cu „popcorn pulmonar”. Ca sa-si linisteasca clientii fideli, firmele producatoare de popcorn au anuntat ca au scos diacetilul din compozitie, dar realitatea este ca au introdus alte produse chimice la fel de periculoase.

Diacetilul poate fi gasit nu doar in unt si popcorn ci intr-o serie de produse asa zis naturale. Cititi bine ingredientele de pe ambalajul produsului pe care doriti sa il consumati si evitati produsele care contin diacetil („extract de drojdie”).

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top