Connect with us

Revistateo.ro

Mitul micului dejun, demontat

Stiri

Mitul micului dejun, demontat

Cercetatorii britanici contrazic ceea ce cu totii stiam pana acum: micul dejun nu grabeste pierderea in greutate a persoanelor care se lupta cu supraponderabilitatea.

Prima masa a zilei nu influenteaza cu nimic pierderea kilogramelor in plus, sustin cei de la Universitatea Bath. Pentru aceasta concluzie au fost analizati adulti supraponderali sau obezi, timp de 4 luni. Grupul de adulti grasi a fost impartit in doua: jumatate au fost pusi sa ia micul dejun mereu, cealalta jumatate, nu. La finalul acestui experiment s-a constatat ca numarul kilogramelor pierdute nu a diferit de la un grup la altul.

„Intrebarea noastra a fost: ajuta micul dejun atunci cand vrei sa slabesti?”, a explicat David Allison, specialist la Birmingham Nutrition Obesity Research Center. Allison precizeaza ca cercetarea nu are alte valente decat aceea referitoare la pierderea de kilograme.

In ceea ce priveste tara noastra, potrivit unui sondaj realizat de ISRA Center, 58% dintre romani iau micul dejun in fiecare zi. Unele dintre factorii care contribuie la a lua micul dejun zilnic este fumatul si consumul de cafea.

1 Comment

1 Comment

  1. corina

    2014-08-31T11:22:59+03:00 at 2014-08-31T11:22:59+03:00

    fix asa este.
    „micul dejun e foarte important” sau „beți 2 litri de apa minim pe zi” sunt niște tâmpenii.
    poate ca se vor ivi niște „deștepți” care sa ne recomande și de cate ori pe zi/săptămână/luna sa ne regulam.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top