Garnituri
Dovlecei crocanti la cuptor
Dovlecei crocanti la cuptor. Iata cum sa-i pregatesti pas cu pas.
Ingrediente
3 dovlecei
250 ml de iaurt
50 ml ulei de masline
pesmet
50 de grame de branza telemea mai uscata sare
MOD DE PREPARARE
Se curata dovleceii de coaja si se taie in forma de bastonase a cate 12-13 cm fiecare. Se presara cu sare si se lasa asa 15 minute. Apoi, amestecati pesmetul cu telemeaua rasa.
Se combina uleiul de masline cu iaurtul si se bat usor cu furculita. Se scurge apa lasata de dovlecei si se se zvanta cu hartie absorbanta si se tavalesc, cate trei bastoane odata, in amestecul de iaurt si ulei de masline. Se tavalesc bine-bine si se arunca in farfuria cu pesmet si branza.
Scuturand orizontal farfuria ca sa se rostogoleasca bastonasele de dovlecei, se imbraca pe toate partile in pesmet. Se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt: Se introduc la cuptorul preincins la 190 de grade Celsius pentru 25 de minute (pana se rumenesc).