Connect with us

Revistateo.ro

Acest produs nelipsit din meniu provoacă senzația de foame.

Stil de viata

Produsul din meniul zilnic care provoacă senzația de foame permanentă

Dieta de slăbire nu dă randament? Specialiștii au răspunsul. Un ingredient nelipsit din meniul zilnic provoacă foame, spun cercetătorii potrivit health.com.

Potrivit celui mai recent studiu publicat in ”Journal of Clinical Investigation”, o cantitate crescută de sare în alimentația zilnică crește pofta de mâncare și contribuie semnificativ la luarea în greutate.

Oamenii atenți la siluetă au înățat ce alimente să evite, pentru a-și păstra formele armonioase. Cartofii prajiti, pizza, paste, hamburgeri și dulciurile sunt istorie.

CITEȘTE ȘI: Dieta disociata, metoda garantata de slabire

CITEȘTE ȘI: Dieta cu care slabesti un kilogram pe zi. Ce poti manca

Așadar, specialiștii avertizează să fim mai atenți la cantitatea zilnica de sare, nu doar la cea pe care o adaugăm voluntar în farfurie, ci și la cea care este ascunsă în alimente.

Consumatorii trebuie să fie din ce în ce mai conștienți de pericolele alimentare ascunse și să citească etichetele, cu orice preț, scrie doctorulzilei.ro.

Conform American Heart Association, cantitatea zilnică de sare consumată nu trebuie să depășească 3,5 g, 1500 mg, iar pentru cei care care suferă de boli de inimă și hipertensiune arterială, aceasta trebuie redusă la 2300 mg pe zi (aproximativ o linguriţă), fie la 1500 mg pe zi (aproximativ 2/3 de linguriţă), în funcţie de caz.

Această cantitate de sare însumează inclusiv sarea din componenţa produselor alimentare, sarea folosită la gătit, dar şi cea adaugată în farfurie.

RECOMANDARE: De ce te îngrași în perioada postului. Specialiștii explică greșelile

Glucide, multe dulciuri și prăjeli sunt doar câteva dintre motivele pentru care ne îngrășăm în post. Nutriționiștii spun că greșeala oamenilor cea mai mare este că nu știu ce să mănânce și ies „mai grei” decât au intrat în post.

De ce se îngrașă oamenii în post

„Oamenii nu știu să mănânce. Unii mănâncă cartofi prăjiți în post, mănâncă patiserie. Chiar aseară m-am uitat pe un produs de post și avea grăsimi hidrogenate, acestea sunt responsabile de cancer, avea foarte mult zahăr, gluten.

În momentul în care ținem post trebuie să ne bazăm mai mult pe fructe și pe legume. Ne îngrășăm pentru că eliminăm proteina.”, spune un medic nutriționist.

Medicul nutriţionist Adrian Copcea, din Cluj, explică de ce ne îngrăşam în post: „Postul este perioada în care proteinele complete, care se găsesc doar în produsele animale, sunt eliminate din alimentaţie, motiv pentru care saţietatea este alterată.

Pe de o parte, persoanele care nu au obiceiul să consume fructe şi legume vor compensa cu alimente usor disponibile şi bogate caloric (biscuiţi, sucuri cu zahar, patiserii etc.).

Persoanele care, în schimb, au de obicei în alimentaţie legume şi fructe vor reuşi sa aibă o saţietate mai bună.

Alimentele bine de consumat în post, şi care pot ajuta la un bun control al greutătii sunt, in principal: cerealele şi pâinea integrală, soia şi alte leguminoase (mazăre boabe, linte, năut, fasole boabe), supele, orezul şi cartofii, legumele (în special ciupercile, varza, salatele şi ridichile) şi fructele (inclusiv bananele)”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top