Connect with us

Revistateo.ro

Inima gandeste?!!!

Stiri

Inima gandeste?!!!

Tot mai multi cercetatori sunt convinsi ca, la fel ca si creierul, inima gandeste, deoarece are propriul sau creier. Astfel interactioneaza comunicand cu celelalte organe ale corpului.

Ce este de-a dreptul spectaculos este faptul ca inima trimite mai multe informatii catre creier decat creierul catre inima. Semnalele trimise spre creier au legatura cu perceptia persoanei, starile afective sau alte functii cognitive. Prima data s-a vorbit despre acest subiect in anul 1991, cand doctorul J. Andrew Armour a introdus termenul de „creier al inimii”.

Acest creier al inimii spunea el “este o retea complexa formata din cateva tipuri de neuroni, neurotransmitatori, proteine si celule suport ca si cele gasite in creierul propriu-zis. Circuitul sau elaborat ii permite sa actioneze diferit de creierul propriu-zis, el poate sa invete sa isi aduca aminte si chiar sa simta .“

“Daca ne schimbam in mod intentionat starea emotionala prin tehinici de concentrare asupra inimii, modificam transmiterea de date de la inima spre creier”, sustin si cei de la Institutul HeartMath.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top