Stil de viata
Trucul japonez pentru o cafea perfectă
Fiecare persoană își prepară cafeaua diferit, în funcție de gusturi. În timp ce unii preferă cafea dulce, alții o preferă neagră, fără zahăr. Totuși, indiferent de gusturi, nu trebuie să cumpărați o cafea scumpă pentru a obține o cafea bogată în arome.
Ca să aflați gustul unei cafele perfecte, nu trebuie să mergeți în Japonia, ci puteți pune în aplicare trucurile japonezilor.
Key Coffee, o companie japoneză de cafea, și-a dezvăluit recent noua tehnologie de fabricare a cafelei și susțin că va transforma gustul pentru totdeauna. Secretul lor: răcirea boabelor de cafea imediat după recoltare.
În mod normal, boabele de cafea sunt imediat dezbrăcate de învelișul lor exterior după recoltare. Dar metoda unică a lui Key Coffee plasează boabele la temperaturi apropiate de îngheț și le permite să se maturizeze, crescând nivelurile de zaharoză, acizi organici și aminoacizi liberi.
Rezultatul: o aromă și un gust mai puternic și mai bogat. Adăugarea acestui ingredient neobișnuit ar putea schimba modul în care beți cafea.
Recomandare: Ce se intampla daca bei cafea cu scortisoara
Nu toata lumea suporta aroma puternica a cafelei. Multe persoane au probleme digestive dupa ce beau cafea la prima ora a diminetii. Cafeaua energizeaza organismul si are efecte pozitive asupra tranzitului intestinal, insa exista situatii cand cofeina devine inamicul numarul 1 al stomacului.
Cafeaua tare poate provoca iritabilitate, disconfort si probleme la stomac pentru cei cu imunitatea foarte scazuta. Pentru a putea consuma cafeaua fara astfel de probleme, un strop de condiment nu ii strica.
Ce se intampla daca bei cafea cu scortisoara
O jumatate de lingurita de scortisoara introdusa in cafea face aceasta licoare energizanta mai usoara pentru stomac si elimina celelalte efecte negative. Multe persoane au dureri de cap si isi simt pulsul marit dupa ce consuma cafea pe stomacul gol.
Cercetari recente realizate de universitati faimoase arata ca doua cesti de cafea pe zi pot provoca reactii nedorite pentru anumite persoane. Antioxidantii din cafea pot avea efecte nedorite asupra organismului, mai ales daca bautura este consumata pe stomacul gol. Tocmai de aceea francezii consuma biscuiti sau croissante la cafeaua de dimineata, pentru a usura asimilarea cofeinei de catre organism.
Pericolul care se ascunde in cafeaua neagra
Putina lume stie ca anumite tipuri de cafea, precum cea neagra, poate duce la o serie de afectiuni. La consumul unei singure cesti de cafea neagra, in tractul digestiv se produce acidul hidrocloric. Acest acid provoaca arsuri la nivelul stomacului, fapt pentru care cafeaua neagra nu este recomandata persoanelor cu gastrita.
Totodata, nu e recomandat sa consumi alimente prajite sau pline de grasime dupa ce ai baut cafea neagra. Acizii pot intampina dificultati in descompunerea proteinelor.
CITEȘTE ȘI: De ce nu este bine să bei cafea la ibric
Medicii vin si sustin, pe de alta parte, ca a bea cafea zi de zi te scapa de depresie si previne tentativa de suicid. Bautura care alunga somnul si reactiveaza corpul ne imbunatateste starea de spirit, sustine un studiu al cercetatorilor de la Harvard School of Public Health.
Cafeina actioneaza la fel ca antidepresivele si mareste productia de serotonina din creier, de dopamina si noradrenalina (hormon adrenergic si neurotransmitator al sistemului nervos simpatic).
Cercetatorii au ajuns la concluzia ca persoanele care beau două cesti de cafea pe zi au o stare de spirit mai buna. Mai mult de doua cafele pe zi iti pune in pericol sanatatea inimii, avertizeaza in acelasi timp doctorii