Connect with us

Revistateo.ro

Casa Regală a făcut un anunț important.

Stiri

Anunț din partea Casei Regale: Principesa Margareta a ales să nu fie regină. Ce titlu va avea

Principesa Margareta a ales să nu folosească titlul de Regină. Fiica cea mare a regelui Mihai va fi Majestatea Sa Margareta, Custode al Coroanei.

Acesta este un titlu pe care chiar regele Mihai i l-a oferit personal și atâta timp cât coroana va fi în exil și România va rămâne republică, ea a decis să poarte acest titlu.

După funeraliile de săptămâna viitoare, Majestatea Sa Margareta va decide și cine va face parte din componența Casei Regale, care va fi aparatul administrativ.

Prinţul Charles al Marii Britanii va participa la înmormânarea Regelui Mihai, sâmbătă, 16 decembrie, la noua Catedrală Episcopală de la Curtea de Argeş.

La București va sosi și Regina Sofia a Spaniei, alături de Juan Carlos. Pe regina Sofia am văzut-o și în urmă cu 6 ani, când regele aniversa 90 de ani și se știe că era verișoara preferată a regelui Mihai.

CITEȘTE ȘI: Ovidiu Ioanițoaia a povestit o întâmplare despre Regele Mihai care ne face să îl vedem cu alți ochi

Au confirmat prezența și Regina Anne-Marie a Greciei, dar și Principele Moștenitor Alexandru al Suediei.

De asemenea va veni la Bucuresti si principele Lorez al Belgiei, acesta este si membru în Consiliul Regal al Familiei Regale a României și a participat la toate deciziile importante care au fost luate în ultimii ani.

Se așteaptă să vină la București și reprezentanții din Bahrein, Luxembrug și chiar un membru al familiei imperiale din Japonia.

Principesa Margareta a afirmat, luni, în alocuţiunea rostită la şedinţa solemnă a Parlamentului, că va continua să servească interesele fundamentale ale României, cu aceleaşi valori şi principii ca ale tatălui său, iar coroana va continua să facă tot ce este posibil, alături de instituţiile fundamentale ale statului, pentru progresul ţării, în cadrul UE şi al NATO.

Cine a fost Regele mihai

Regele Mihai s-a stins din viață pe data de 5 decembrie 2017. S-a născut la Sinaia pe 25 octombrie 1921 și a domnit în România în două etape (20 iulie 1927 – 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940 – 30 decembrie 1947).

Regele Mihai I al României a fost fiul principelui moștenitor Carol și a moștenit de la naștere titlul de principe al României și principe de Hohenzollern-Sigmaringen, titlu la care a renunțat mai târziu. Mihai I a urcat pe tronul României după ce bunicul său, regele Ferdinand, a decedat, iar tatăl principelui a renunțat la tron în favoarea fiului în decembrie 1925.

Regele Mihai era însă minor în acea perioadă, așa că atribuțiile erau preluate de o regență care a dezamăgit atât clasa politică românească dar mai ales poporul, astfel că regele Carol se reîntoarce pe tron în 1930 în mod ilegal și inventează o funcție pentru regele Mihai, aceea de Mare Voievod de Alba Iulia.

Regele Mihai a fost privat de afecțiunea familiei, dar a primit o educație aleasă. Acesta și-a văzut mama foarte rar în ultimul deceniu, care se afla în exil la Florența.

În 1939 începe cel de-al doilea Război Mondial iar România pierde în cadrul acestui război teritorii importante precum Cadrilaterul, Transilvania de nord-est, Herța, Basarabia și Bucovina de Nord. Premierul de atunci, Ion Antonescu, îi cere regelui Carol al II-lea să abdice și să plece din România, fapt pentru care se întoarce fiul său pe tron, Mihai, pe data de 6 septembrie 1940.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top