Naturiste
Ce sunt firele albe care se desprind când decojim o banană
Bananele se numără printre cele mai consumate fructe de către români. Sunt recomandate când simțim că avem febra și conțin magneziu, mineral esențial când ne simțim slăbiți.
Dacă ar fi ceva care să se ne supere când mâncăm banane ar fi firele albe care se desprind atunci când le decojim. Specialiștii susțin că acelea au rolul lor.
Doctorul Nicholas D. Gillitt, doctor în nutriție la Dole Nutrition Institute a declarat pentru site-ul huffingtnonpost.com că ele se numesc floem (țesut liberian) și fără aceste fire albe nu ar exista bananele.
CITESTE SI: Cum te ajuta bananele sa combati depresia
Bananele – beneficii incredibile și rețete pentru păr
„În general, toate părţile fructelor sunt bune de consum. Mâncăm coaja de la mere, pere, struguri, aşa că am putea mânca şi coaja bananelor fără probleme, incluzând şi ţesutul liberian. Nu există nicio dovadă că ne-ar putea face rău”, a spus Gillitt.
Există și soiuri de banane care nu au aceste fire albe, dar acestea sunt produse prin inginerii genetice.
„Ţesutul liberian este necesar pentru ca ajută la distribuirea nutrienţilor uniform de-a lungul fructului. Banii din cecetare trebuie să meargă mai mult spre găsirea unor soluţii pentru eradicarea bolilor care atacă bananierii şi care pot duce la eradicarea speciei”, a mai spus nutriționistul american.
Ce se întâmplă dacă le mănânci coapte?
14 cercetatorii americani au aflat ce se intampla daca mananci banane coapte. Acestia sustin ca bananele pot preveni o serie de afectiuni, printre care si cancerul.
Cand vine vorba despre consumul de banane, nutritionistii se impart in doua tabere. O parte sustine ca bananele sunt benefice pentru sanatate si nu ingrasa, iar cealalta spune ca au un continut ridicat de calorii si sunt periculoase in curele de slabire.
Un studiu publicat in “National Library of Medicine National Institute of Health” (vezi aici) le da dreptate celor din a doua tabara.
Din descoperirile oamenilor de stiinta reiese ca bananele, mai ales daca sunt coapte, reduc nivelul de zahar din sange si pofta necontrolata de mancare. Datorita fibrelor si magneziului, bananele coapte sunt recomandate pentru persoanele care sufera din cauza indigestiei.
Un lucru si mai interesant, care reiese din studiul publicat recent, este faptul ca bananele sunt eficiente in curele de slabire. O singura banana contine doar 100 de calorii, 3 grame de fibre si amidon. Aceste ingrediente sunt eficiente in combaterea constipatiei.
Putina lume stie ca bananele coapte protejeaza inima de boli. Aceste fructe ajuta la diminuarea tensiunii arteriale foarte mari datorita continutului ridicat de potasiu. Cu aceasta informatie publicata in studiu sunt de acord si cei de la Institutul Linus Pauling.
3 banane coapte consumate in fiecare zi imbunatatesc vederea. Fructele contin vitamina A, o vitamina solubila, vitala pentru sanatatea ochilor. Cercetatorii spun ca bananele coapte dezvolta o substanta care blocheaza dezvoltarea anormala a celulelor, prevenind in acest mod cancerul.
Bananele pot fi consumate sub forma de smoothie, impreuna cu sucul de mere verzi, rodie sau capsuni. In aceasta varianta, bananele sunt binevenite in orice cura de slabire sau detoxifiere.