Connect with us

Revistateo.ro

Medicii de familie nu vor mai acorda servicii decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

Stiri

Medicii de familie nu mai asigură consultaţii gratuite

Din 3 ianuarie 2018 medicii de familie nu vor mai acorda servicii decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

Așadar, consultațiile în cabinetele medicilor de familie se vor efectua doar contra cost sau pro bono, în funcție de decizia fiecărui medic, informează stirileprotv.ro.

Cadrele medicale se plâng de faptul că procentul alocat asistenței medicale primare pentru anul 2018 a înregistrat o stagnare, în loc să crească.

Reprezentanții medicilor de familie susțin că vina este a Guvernului si a Parlamentului, care ignoră situaţia lor.

Decizia de hoi vine în urma nesemnării actelor aditionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii incheiate cu casele de asigurari de sanatate județene.

Potrivit unui comunicat „Societatea Naţională de Medicină Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie anunţă că începând cu data de 3 ianuarie 2018, cabinetele de medicina familiei nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurări de sănătate, ca urmare a nesemnării actelor adiţionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenţă medicală primară încheiate cu casele de asigurări de sănătate judeţene”.

Primele demersuri au fost începute în luna noiembrie, după protestul din Piața Victoriei împotriva problemelor din sistemul de sănătate.

Prim-ministrul a format atunci un grup de lucru pentru a analiza solicitările medicilor, dar nu s-a ajuns la vreo soluție. Cu exceptia unor minime îmbunătățiri ale proiectului de Contract-cadru viitor, toate discuțiile purtate luna trecută au fost în van, spun medicii de familie.

Ei consideră această atitudine „o jignire majoră adusă pacienților si profesioniștilor din medicina familiei”.

Medicii de familie nu vor mai acorda servicii decontate de Casa de Asigurări de Sănătate începând din 3 ianuarie

Medicii deplâng lipsa disponibilității din partea celor responsabili cu reglementările din sistemul medical.

„Cei responsabili de reglementarile din sistemul de sanatate si de asigurarea unei finantari corecte a segmentului de asistenta medicala primara dovedesc o disponibilitatea extrem de redusa de a modifica ceva consistent.

Se constata la propriu ca autoritatea Prim-Ministrului Romaniei este sfidata de functionarimimea unui sistem inert si rigid, incapabil de ameliorari de substanta!

Desi medicii de familie sunt baza piramidei sistemului public de sanatate, CNAS, Guvernul si Parlamentul Romaniei aleg sa ignore soarta a peste 25 000 de medici si asistenti medicali care ofera servicii medicale intregii populatii a Romaniei.

De aceea, organismele reprezentative ale medicilor de familie, parteneri in Coalitia Solidari pentru Sanatate considera aceasta atitudine o jignire majora adusa pacientilor si profesionistilor din medicina familiei.”, a transmis Societatea Naţională de Medicina Familiei.

Societatea Națională de Medicină Familiei (SNMF) este o organizație profesională, științifică, nonguvernamentală, apolitică, de drept privat, cu personalitate juridică, constituită din organizații județene, cu personalitate juridică, ale medicilor de familie din județele României și a municipiului București.

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) este o federație patronală care reunește organizații patronale ale medicilor de familie. Federația are caracter non profit, apolitic și neguvernamental.

Scopul FNPMF este reprezentarea, susținerea și aprobarea intereselor membrilor săi în relațiile cu autoritățile publice, cu sindicatele și cu alte persoane juridice și fizice, potrivit comunicatului Societății Naționale de Medicină Familiei și Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie.

2 Comments

2 Comments

  1. EVY

    2017-12-21T13:11:51+02:00 at 2017-12-21T13:11:51+02:00

    ??????? si retetele pentru medicatia lunara cine le elibereaza !!!!!!

  2. filimon felicia

    2017-12-21T13:43:05+02:00 at 2017-12-21T13:43:05+02:00

    Decizia medicilor de familie de a efectua consultatii contra cost nu este o catastrofa, peste tot in lume sunt platite serviciile medicale si nu cu bani putini. Fiecare cetatean trebuie sa-si asigure traiul zilnic, prin munca si tot asa si asigurarea sanatatii. De *sus* nu cade nimic gratis si ori ne place, ori nu, un adevar este incontestabil, viata noastra depinde de multe ori de interventia medicilor si a fi doctor presupune un lung sir de ani de invatatura si specializari si cine spune ca aceasta meserie este ca oricare alta, cred ca gandeste subiectiv. In Biblie scrie , * cine nu munceste , sa nu manance* si nu putem contrazice cugetarile inteleptilor din vremuri indepartate, trebuie sa muncim ca sa putem sa traim.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top