Connect with us

Revistateo.ro

Un fost angajat la compania Facebook a făcut dezvăluiri revoltătoare.

Stiri

Un fost angajat la Facebook, dezvăluiri revoltătoare. Care este adevăratul scop al acestei rețele sociale

Un fost angajat în cadrul companiei Facebook face dezvăluiri revolătoare. Abia după ce a demisionat din funcție, el a realizat unele lucruri și a decis să le facă publice.

El spune că se simte „extrem de vinovat” din cauza muncii pecare a depus-o pentru „instrumentele care distrug bazele modului în care funcţionează societatea”.

Acesta s-a alăturat unui grup din ce în ce mai mare de foşti executivi ai Facebook şi Google care critică modul în care produsele acestor companii „se joacă” cu mintea oamenilor, potrivit The Guardian.

Chamath Palihapitiya, care a fost vicepreşedinte al segmentului de „creşterea numărului de utilizatori” în cadrul companiei Facebook, a transmis în 2011, înainte de a pleca din companie că „efectul pe termen scurt, condus de dopamină, împreună cu bula de feedback pe care am creat-o, distrug modul în care funcţionează societatea. Nu există discurs civic, nu există cooperare, ci doar dezinformare şi neadevăr”.

Remarcile au fost făcute în cadrul unui eveniment de la Stanford Business School şi relatate de site-ul The Verge.

„Asta nu este despre reclamele ruseşti”, adaugă el. „Aceasta este o problemă globală. Ştirbeşte fundaţia de bază a modului în care oamenii se comportă în societate şi între ei”.

Comentariul lui Palihapitiya a venit după cel al unuia dintre fondatorii Facebook, Sean Parker, care a criticat modul în care compania „exploatează vulnerabilităţile psihologiei umane”.

„Nu îi pot controla”, mai spune Palihapitaya despre Facebook. „Pot controla doar decizia mea, de aceea nu folosesc prostia aia. Pot controla şi deciziile copiilor mei, de aceea nici pe ei nu îi las să folosească prostia aia”.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă dacă apeși aceste taste când stai pe Facebook. Ce-ți va apărea pe ecran

El a cerut audienţei sale să încerce o „căutare a sufletului” pentru a-şi da seama care este relaţia lor cu social media.

„Comportamentele voastre, nu realizaţi, dar sunteţi programaţi prin facebook”, spune el. „A fost ceva neintenţionat, dar acum trebuie să decideţi la cât de multe vreţi să renunţaţi, la cât de mult din independenţa voastră intelectuală vreţi să renunţaţi?”, scrie Ziarul Financiar.

Te poate interesa și: Ce nu ar trebui sa postezi pe FACEBOOK in preajma Sarbatorilor pentru a nu deveni o tinta pentru hoti

In perioada sarbatorilor, multe persoane au tentatia de a posta pe Facebook informatii personale pentru a fi vazute de prieteni. Exista insa si date pe care nu ar trebui sa le publici, pentru a nu cadea prada jafurilor.

Iata cateva postari pe care ar fi de preferat sa le eviti in perioada Sarbatorilor de Iarna

1. Parasirea casei

Este indicat sa nu postezi pe Facebook informatii leagate de plecatul de acasa. Casa ta ar putea deveni o tinta pentru talhari daca anunti pe o retea de socializare ca o lasi nesupravegheata.

2. Locul in care te afli

Este bine sa eviti sa postezi in preajma sarbatorilor unde te afli. Spre exemplu, daca anunti pe Facebook ca esti intr-o alta tara sau un oras indepartat, acest lucru ofera un indiciu hotilor ca pot sa iti intre in casa prin efractie.

Recomandare: Facebook își lansează propriul Big Brother

Rețelele de socializare sunt tot mai des împânzite de mesaje de ură, mesaje extremiste de tipul amenințărilor. Mulți infractori, printre care și teroriștii, se organizează pe astfel de rețele pentru a comite atentate ori pentru a se răzbuna pe persoanele cu care au avut disensiuni în mediul virtual.

Facebook a primit nenumărate plângeri în ultimul în legătură cu incapacitatea rețelei de a controla mesajele extremiste și amenințările adresate de indivizi dubioși în mediul online.

Monika Bickert, director în cadrul Departamentului de Management al Politicilor Globale a companiei Facebook, a spus că speră din toată inima ca programul să facă față amenințărilor și mesajelor discriminatorii cu tentă extremistă de pe rețea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top