Connect with us

Revistateo.ro

Life

De ce n-ar trebui să ucizi acest gândac dacă îl vezi prin casă

Nu toți gândacii sunt dăunători, ba unii pot fi chiar prietenoși. Bine, să nu exagerăm, nu trebuie să dormim cu ei în pat, dar nici să îi strivim.

Există anumite specii de insecte precum Scutigera coleoptrata, din clasa miriapodelor, care sunt bune la casa omului.

Acestea au corpul alungit, plat, segmentat și câte o pereche de picioare pe fiecare segment. Este recomandat să nu îi strivești, ci să îi iei cu grijă și să îi arunci afară. De ce, te vei întreba pe bună dreptate.

CITESTE SI: Solutii naturale pentru a scapa de paienjeni si de gandaci

Motivul pentru care e bine să lăsăm în viață aceste insecte este pentru că ele îți pot curăța casa de alte insecte, cu adevărat dăunătoare. Acestor gândaci li se mai spune gândaci sanitari.

Acești gândaci sanitari îi mănâncă pe musafirii nepoftiți care colcăie prin bucătărie și prin gurile de țevi neacoperite, acei gândaci de bucătărie care fac mizerie, mai ales dacă lași mâncare pe masă.

Aceste insecte mănâncî furnici, păianjeni și gândaci de bucătărie. Așadar, atunci când le vezi, nu le mai omorî.

Citește și: Tratamentul naturist indicat pentru mușcăturile insectelor

Vara este anotimpul in care natura poate fi observata in toata splendoarea si care ne cheama la distractie, la plimbari in natura, la mare sau la munte. Insectele reprezinta un aspect mai putin placut legat de aceste ocazii de relaxare.

Intepaturile tantarilor, ale albinelor sau ale capuselor sunt doar cateva dintre neplacerile care ne pot provoca multe probleme. Impotriva unor insecte ne putem apara cu niste creme sau spray-uri speciale, dar contra altora suntem fara alternative de protectie.

Totusi, ca de fiecare data, natura ne ofera solutiile optime. Daca ati fost intepat de o insecta, puteti apela la tratamentele naturiste expuse in randurile urmatoare.

In primul rand, daca s-a intamplat sa fiti intepat de albine sau de viespi, trebuie sa stiti ca prima oara trebuie sa scoateti acul.

Este indicat sa faceti asta cat mai repede, pentru a reduce timpul in care veninul din ac actioneaza in corpul dumneavoastra. Imediat cum ati scapat de arma insectelor, inmuiati zona afectata in otet de mere pentru cateva minute.

Veti observa cum acesta ajuta la reducerea umflaturii. Daca in urma muscaturii, apar mancarimile, atunci luati doua aspirine, zdrobiti-le, amestecati-le cu apa pana se obtine o pasta si pe urma aplicati pe zona afectata. In plus, ingredientele din aspirina ajuta la neutralizarea veninului.

Gheata este folosita pentru a amorti zona si pentru a incetini umflatura generata de muscatura unei insecte. O felie de papaya pusa peste zona afectata este foarte buna pentru a anula efectele veninului.

Bicarbonatul de sodiu poate calma durerea cauzata de atacurile insectelor daca este aplicat aproximativ 20 de minute pe o fasie de tifon imbibata cu putina apa.

Zona intepata de insecte poate fi tratata si cu ceapa. Odata frecata zona afectata, umflatura scade pentru ca leguma contine enzime care se pare ca descompun compusii inflamatori.

Zaharul pus pe un deget inmuiat in apa, ajuta foarte mult odata ce se apasa zona atacata de insecte. Umflatura aparuta din cauza intepaturii unei insecte poate fi tratata cu uleiul obtinut din arborele de ceai.

Cate o picatura de mai multe ori pe zi va reduce inflamarea. In acelasi timp, uleiul de lavanda calmeaza mancarimile la 15 minute dupa aplicarea a cel mult doua picaturi. La capitolul uleiuri bune pentru muscatura de insecta mai este si cel de menta, care ajuta circulatia sangelui in zona afectata si care accelereaza vindecarea.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Life

To Top